Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания.

...
Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания.
Коментари Харесай

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания

Народното заседание няма да работи по време на предизборната акция. Решението беше взето след два часа яростни разногласия в пленарната зала, с гласовете на ГЕРБ-СД, Движение за права и свободи и ПП-ДБ.

Опозицията се възмути, че по този метод не може да се упражнява надзор върху служебното държавно управление на Главчев. Отхвърлено бе и предлагането на Българска социалистическа партия за България по време на предизборната акция да остане провеждането на петъчния парламентарен надзор. Не бе признато предлагането на Възраждане, вместо да се трансформира правилника, Народното събрание да гласоподава решение дали да бъде във почивка по време на предизборната акция.

Депутатите взеха решение още възнагражденията на новите депутати да стартират да текат от деня, в който те подадат клетва като народни представители. Така се почиства несъгласие, заложено в измененията на Конституцията, съгласно което депутатите получават заплащане от деня на избора им и по този начин се застъпват с предходните национални избраници.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР