Народното събрание не събра кворум за сутрешното заседание, на което

...
Народното събрание не събра кворум за сутрешното заседание, на което
Коментари Харесай

При два опита: Опозицията спъна заседанието на НС, няма кворум

Народното заседание не събра кворум за утринното съвещание, на което трябваше да избира нов ръководител. При утринната регистрация в 9,10 ч в пленарната зала бяха единствено 110 депутати от " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ".

Депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " по този начин и не се появиха в зала. Председателстващият съвещанието Мирослав Иванов даде 15 минути отмора и към 9,30 направи втори опит, при който се оказа, че има единствено 113 депутати и съвещанието още веднъж бе осуетено.

Първа точка в днешната стратегия на депутатите е избор на нов ръководител на мястото на сваления от поста предходната седмица Никола Минчев.

Оказа се обаче, че никой не желае да издига кандидатура. От Политическа партия към този момент обявиха, че няма да оферират претендент и ще оставят това право на новото болшинство, откакто Никола Минчев бе свален от поста. По-късно стана ясно, че и Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия няма да оферират собствен човек.

Очаквайте детайлности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР