Народното опълчение на Луганската народна република по време на настъплението

...
Народното опълчение на Луганската народна република по време на настъплението
Коментари Харесай

Народната милиция на ЛНР разкри места на масови убийства в близост до град Попасная

Народното опълчение на Луганската национална република по време на настъплението разкри места за кръвопролитие на цивилни наоколо до град Попасная. Това съобщи в неделя формалният представител на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко.

„ В освободените територии нашите елементи постоянно записват обстоятелствата за военни закононарушения на Въоръжените сили на Украйна против цивилното население на Донбас, по-специално тези, които са били краткотрайно окупирани от Киев в териториите, сподели той.

Според него украинските сили за сигурност са употребявали цивилното население като жив щит по време на отстъплението. „ Онези, които оказаха опозиция или се пробваха да избягат, бяха убити “, сподели Филипоненко.

На 17 февруари обстановката на линията на прикосновение в Донбас ескалира. В Донецката и Луганската национални републики те оповестиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци. На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР. Русия призна републиките в границите, планувани в техните конституции, които я закрепват по административните граници на областите Донецк и Луганск при започване на 2014 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР