Народното читалище в провадийското село Блъсково закупи нови носии за

...
Народното читалище в провадийското село Блъсково закупи нови носии за
Коментари Харесай

Читалище в Провадийско закупи фолклорни носии с европари

Народното читалище в провадийското село Блъсково закупи нови носии за фолклорните си сформира, научи Varna24.bg от Областния информативен център във Варна.

Това стана допустимо посредством осъществяване на плана " Инвестиционна поддръжка за Народно читалище " Развитие-1903 “ за запазване и развиване на локалната еднаквост и локалното културно завещание ". Той е финансиран от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година посредством МИГ " Възход - Ветрино, Вълчи дол, Провадия “, мярка 22 " Съхраняване, развиване и валоризиране на характерните локални идентичности и локалната просвета “.

Общият размер на инвестицията е 29 783, 52 лева Бенефициент е локалното читалище.

По плана са направени и доставени 58 фолклорни костюма за певческите и танцови групи на НЧ " Развитие-1903 “ - 16 мъжки съртовски носии за коледарската група, 16 съртовски носии за женската танцова група, 10 мъжки варненски костюма за младежката танцова група и 16 женски варненски костюма за певческата. Окомплектоването и дизайнът са съобразени с обичайните за региона носии и с художествено-творческата стратегия на читалището.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР