Народният съд е неизбежно и необходимо правосъдие - това се

...
Народният съд е неизбежно и необходимо правосъдие - това се
Коментари Харесай

БСП крие автора на скандална декларация, че Народния съд е `необходимо правосъдие`

" Народният съд е неизбежно и належащо правораздаване " - това се споделя в декларация на Българска социалистическа партия на тематика Луковмарш, която бе разпратена през вчерашния ден до медиите и премира Борисов.

В декларацията си Българска социалистическа партия приказват, че Луковмарш е демонстрация на фашизъм и неонацизъм:

" Днешният пълзящ авторитаризъм и прояви на фашизъм и неонацизъм в страни от Източна Европа провокират безпокойството на демократично настроените жители и цялата демократична общественост. Силите, които се стараят да оправдават фашизма през днешния ден, прикриват обстоятелството, че по решение на Великите сили – Съединени американски щати, Англия и Съюз на съветските социалистически републики, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат спътници на Хитлер, се организират трибунали за съдене на виновниците за замесване на страните на страната на Хитлер. Правят се, че не схващат, че Народният съд от 1945 година е едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване. Правят се, че не схващат и не помнят, че през войната България бе победена и Мирният контракт я санкционира точно като страна-съюзник на Хитлер. Десет години след сключването на Парижкия кротичък контракт България не бе допускана в Организация на обединените нации точно като фашизирана страна, станала част от Оста " Рим - Берлин - Токио ", написа в обръщението на Българска социалистическа партия до Борисов. "

Няколко часа откакто разпространиха декларацията, в уеб страницата на социалистите частта с Народния съд бе изтрита, а от Българска социалистическа партия пратиха и известие, че Изпълнителното бюро не е съгласувало да се дава оценка на Народния съд, а единствено неодобрение на провеждането на Луковмарш и се разграничи.

ГЕРБ показаха отвращение през днешния ден в Народното събрание с декларация на депутата Тома Биков, който счита, че тази позиция на социалистите значи " ценностна недоразвитост ".

Според Биков това положение на левицата крие редица опасности за цялото българско общество. Изпаднало в тежка рецесия на националната, идеологическата и цивилизационната си еднаквост, управлението на Българска социалистическа партия не е в положение да води естествен политически разговор в рамките демократичния развой, се споделя в декларация. 

При опит на публицисти в Народното събрание да схванат кой е създателят на скандалната декларация на Българска социалистическа партия, социалистите споделят, че не знаят.

По време на трибунка на Българска социалистическа партия в Народното събрание Жельо Бойчев вместо да отговори на въпроса за създателя сподели: " Честит празник, апропо, тази вечер да пиете хубаво вино ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР