Народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде

...
Народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде
Коментари Харесай

Скандалът в НС бушува: Наказват Гърневски за виковете му "червени боклуци", но страстите не утихват

Народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде осъден с неодобрение. Това заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при започване на днешното пленарно съвещание.

Тя разясни, че решението е взето на председателски съвет.

"Уважаеми сътрудници, по отношение на вчерашното привършване на съвещанието бяхме на председателски съвет сутринта и първо взехме решение, откакто организирахме диалози, че господин Гърневски ще бъде осъден по чл- 56 от Правилника на Народното събрание ", сподели Караянчева.

БЛИЦ напомня, че в сряда вечерта в Народното събрание се заформи скандал сред депутати. Дебатите за минималната пенсия се разминаха на косъм от пердах .

"БСП упорства Спас Гърневски да бъде отхвърлен от мининум едно съвещание поради възгласите му "Червени отпадъци ", прикани ръководителят на ПГ на "БСП за България " Георги Свиленски.

Ответната реакция не закъсня.

"Съжалявам, през вчерашния ден си разреших реплики, които не трябваше да върша ", сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гъревски в персонално пояснение във връзка наказването си поради скандирането си в пленарна зала "Червени отпадъци ".

"Уважаеми сътрудници, през вчерашния ден фактически беше един анормален парламентарен ден, когато се приема бюджета на страната. През целия ден бяхме очевидци на провокации и на обиди.

Краят на парламентарния ден се случи нещо, което не трябва да се случва в този парламент да бъде обградена трибуната на Народното събрание.

Хора да приканват ръководителя да се в профил от мястото, от което води съвещанието. Това ме предизвика и аз също си разреших реплики, които не трябваше да направя. Съжалявам за това.

След всичко, което се случи и ви приканвам през днешния ден и на следващия ден най-отговорно и като почтени народни представители невъзмутимо и умерено да приемем бюджета на България.

Съжалявам, уповавам се, че няма да има мотиви. Ако някой се е почувствал обиден, скърбя, че се е припознал и му се оправдавам ", съобщи още Гърневски.

"Направихме всичко допустимо през днешния ден на председателски съвет да възстановим разговора в пленарна зала ", сподели пък ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова от парламентарната естрада

"Да потърсим консенсус, с цел да може да продължим с работата по гледането на бюджета на страната. За нас, като ръководещи, това е извънредно значимо, тъй като носим отговорност за приемането на този закон.

Разбирам, че сътрудниците от опозицията са решили по всевъзможен метод да пречат ", сподели доктор Дариткова. Според нея могат да се намерят доста мотиви от всяка страна на залата, че са наричани с разнообразни обидни прилагателни.

Д-р Дариткова акцентира, че не може една парламентарна група да постанова наказване.

"Вербалното послание е не по-малко тежко като засегнатост от физическото, което направихте вие през вчерашния ден с наличието на тази естрада ", съобщи Дариткова. Тя прикани, в случай че би трябвало да се съберат още веднъж.

Междувременно стана ясно, че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева е оповестила 10-минутна отмора за привикване на нов председателски съвет.

Съветът се организира в кабинета на ръководителя на Народното събрание.

Предложението направи ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова. Идеята е водачите на парламентарни групи да се съберат и да решат какво да бъде наказването на Спас Гърневски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Използвани са материали от Агенция "Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР