Народният представител от ГЕРБ-СДС- Враца Мартин Харизанов попита министърът на

...
Народният представител от ГЕРБ-СДС- Враца Мартин Харизанов попита министърът на
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ-СДС- Враца Мартин Харизанов с въпроси към министрите Шишков и Лечева

Народният представител от ГЕРБ-СДС- Враца Мартин Харизанов попита министърът на Регионалното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков по отношение на ремонта на пътен сектор от републиканската пътна мрежа ІІ-11 на територията на община Оряхово, област Враца.

Той изиска отговор на въпроса, какво е мнението на министър Шишков за осъществяването на повсеместен ремонт на пътния сектор, за който АПИ твърди, че от 2021 година работи тръжна комисия за избор на реализатор за разработване на механически план за главен ремонт на трасето.

Състоянието на асфалтовата настилка е с голям брой дупки  с дълбочина над 10 см. и мрежовидни пукнатини, на места с изнесена пътна основа. Пътят е с разрушена настилка и основа.

Пътният прием е обраснал с шубраци и секторите от отводнителните канавки в околност „ Липов дол “ не действат по предопределение. При дъжд пътното платно е залято от вода и това в допълнение основава предпоставки за ПТП.

По пътя липсва пътна маркировка и като цяло се нуждае от преасфалтиране, ремонт на банкети, разчистване на канавките и водостоците, полагане на нова пътна маркировка.

Мартин Харизанов зададе въпрос и на министъра на спорта Весела Лечева по отношение на нейната реакция, за това, че на 12.04.2023 година е сигнализирана за нередности в Българска федерация по водна топка (БФВТ) от СКПС Ботев-2000 – Враца, чийто тим на юношите от U15 е изключен от държавното състезание по водна топка, заради еднолична и непозволена промяна от страна на управлението на БФВТ на дати на надпревари от държавния състезателен календар. В резултат на тази смяна, срещите за мъже и за юношите от U15 съответстват, като заради събитието, че СКПС Ботев – 2000 – Враца има готови тимове, лицензираният треньор на клуба се явява с тима на мъжете, а помощник-треньор на Клуба води юношите в квалификацията, което е и повода за изключването на 15-годишните от шампионата.

„ Като депутат, получил максимален % от доверието на жителите на област Враца, мое обвързване е да направя всичко допустимо и да упорствам проблемите им да намират решение. Очаквам отговорите на двамата министри от краткотрайното държавно управление и се надявам двата ми въпроса да получат задоволителен отговор за хората на Оряхово и за U15, които с доста труд и старания са постигнали това да са един от най-силните тимове по Водна топка в България.

Категоричен съм, че проблемите на всяка една община и обитаемо място в нея ще намерят отзив и уповавам се и решение ", сподели депутатът Мартин Харизанов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР