Народният представител от ГЕРБ-Хасково д-р Георги Станков празнува деня на

...
Народният представител от ГЕРБ-Хасково д-р Георги Станков празнува деня на
Коментари Харесай

Депутат именник уважи Вълче поле за Гергьовден

Народният представител от ГЕРБ-Хасково доктор Георги Станков чества деня на Свети Георги Победоносец в любимчанското село Вълче поле.
По традиция на тази дата се прави огромен събор, на който от цялата страна се събират близки, роднин и другари. Както споделят локалните хора, и тази година гостите ни са в пъти повече от непрекъснатите поданици на Вълче поле. 
„ Идвам тук на драго сърце, тъй като познавам хората. Тук живеят същински българи с огромни сърца и доста отдадени на родния край ”, акцентира доктор Георги Станков. Историята на  Вълче поле е извънредно забавна. Предполага се, че обитаемото място е основано през 1330 година още преди България да падне под турско иго.  Но  в действителност в тези земи е имало населено място още по времето на траките, за което свидетелстват свещените за тукашните поданици места като Крали-Марковия камък, крепостта и куполната гробница край нея, Трите чуки и релефът на тракийския конник.  Днес по традиция във Вълче поле се вият хора на селския площад, посрещат се посетители, въртят се чевермета.  Организатор на събора е община Любимец, чийто кмет Анастас Анастасов също бе измежду гостите на общоселския празник. /Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР