Народният представител от БСП Бойко Клечков, зам.-министъра на здравеопазването доц.

...
Народният представител от БСП Бойко Клечков, зам.-министъра на здравеопазването доц.
Коментари Харесай

Депутатите на БСП започнаха обиколките си в страната


Народният представител от Българска социалистическа партия Бойко Клечков, зам.-министъра на опазването на здравето доцент Георги Йорданов, членът на ИБ на левицата Таско Ерменков и членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия и учредителен секретар Ивайло Лилов срещнаха актива на партията в Кюстендил с настоящите тематики, стоящи пред обществото. Те се срещнаха с Кюстендилската регионална партийна организация. Срещата е част от решението на управлението на Българска социалистическа партия за започване на обиколки из цялата страна за срещи както с членове на Българска социалистическа партия, по този начин и с жители.

Присъстващите бяха осведомени с настоящите тематики, стоящи пред обществото. Във връзка със Бюджет 2022 година Бойко Клечков изясни, че това е един от най-социалните бюджети в България.

“Социалните разноски са увеличени с над 30% по отношение на 2021 година или към 20 милиарда лева за обществена политика. Част от обществените ограничения включват: преизчисление на пенсиите, увеличение на поддръжката за фамилиите за развъждане на деца и повдигане на минималната работна заплата”, сподели Клечков.

Той осведоми социалистите, че за 2022 година се плануват разноските за пенсии да бъдат в размер на 14 119,2 млн. лева Във тази връзка депутатът изясни, че междинният размер на пенсията на един пенсионер през 2022 година се планува да доближи 573,76 лева без включена „ коронавирус добавка “.

Присъстващите на срещата бяха осведомени и с енергийните проблеми, които държавното управление би трябвало да взема решение, както и с всичко това, което хората и бизнеса ще получат като отплата в икономическата, здравната и обществената сфера. Сред краткосрочните ограничения, свързани с нуждата от по-силна роля на страната, може да се уточни наложеният от държавното управление мораториум върху нарастването на сметките на битовите консуматори. С тази директна интервенция на страната се оказа помощ на близо 2 милиарда лева на семействата и бизнеса

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР