Народните представители ще обсъдят и гласуват ветото на президента Румен

...
Народните представители ще обсъдят и гласуват ветото на президента Румен
Коментари Харесай

Народното събрание гласува ветото на президента срещу мораториума върху иновативни лекарства


Народните представители ще обсъдят и гласоподават ветото на президента Румен Радев против мораториума върху новаторските лекарствени средства за онкоболните, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавният глава наложи несъгласие върху текстове от Закона за бюджета на НЗОК, които дефинират да не се заплащат новаторски медикаменти за онкоболни за идната година с претекста, че се дава друго отнасяне на здравноосигурените лица и се визира главно конституционно право, гарантиращо на жителите налична здравна помощ, по тази причина и законът се връща на ново разискване.

В дневния ред на работата на Народно събрание е и точка за законопроекта на Министерски съвет за противопоставяне на корупцията. Очаква се проектозаконът да бъде признат дефинитивно през днешния ден. Той планува основаването на обединен самостоятелен антикорупционен орган, наименуван комисия, която да прави действителни инспекции на заявления за имущество и ползи и да прави лишаване на нелегално добито имущество. Предвижда се комисията да е в петчленен състав, избирана от Народно събрание за период от шест месеца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР