Народните представители ще гласуват днес две проекторешения за създаване на

...
Народните представители ще гласуват днес две проекторешения за създаване на
Коментари Харесай

НС решава за комисия за проверка на нерегламентирано влияние в правосъдната система

Народните представители ще гласоподават през днешния ден две проекторешения за основаване на краткотрайни комисии, които да ревизират дали има нерегламентирано въздействие в правосъдната система, както и какво се случва със основаването на " Национална многопрофилна детска болница " в гр. София, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Депутатите ще гласоподават Проект на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обязаност на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос. Предложението е импортирано от Кирил Петков и група народни представители.

Народните представители ще гласоподават и Проект на решение за основаване на Временна комисия във връзка построяването на " Национална многопрофилна детска болница " в гр. София. Предложението е импортирано от Корнелия Нинова и група народни представители.

Депутатите ще гласоподават и Проект на решение за попълване състава и управлението на непрекъснатата делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Ще бъде извършено и първо четене на Законопроект за одобрение на Спогодбата за обществена сигурност сред Република България и Република Албания, подписана на 15 март 2023 година в Тирана и на 30 март 2023 година в София, само че също така депутатите ще проведат и първо гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската активност, както и първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за фуражите.

Народните представители ще проведат второ гласоподаване на Законопроект за одобрение на Споразумението за многогодишна поддръжка за осъществяване на Плана за оценка на Програма „ Образование “ 2021 – 2027 година сред Министерството на образованието и науката на Република България, Изпълнителна организация „ Програма за обучение “ и Организацията за икономическо съдействие и развиване, подписано на 25 юли 2023 година, както и първи гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса на труда.

Депутатите ще гласоподават и Проект на решение за установяване на Комисия за одитиране на годишните финансови доклади на Сметната палата за 2019 година, 2020 година, 2021 година, 2022 година и 2023 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР