Народните представители решиха да включат извънредна точка в днешното си

...
Народните представители решиха да включат извънредна точка в днешното си
Коментари Харесай

Така държавата ще може да поеме контрола над Лукойл

Народните представители взеха решение да включат изключителна точка в днешното си съвещание, а точно Законопроект за изменение и допълнение на Закона за надзор по използването на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Предлага назначението на необикновен търговски шеф в " Лукойл ", който да е виновен пред Народното събрание и следен от него. Той ще се избира по предложение на Министерския съвет. В изключителни случаи, при които няма настоящо Народно заседание, особеният шеф ще се назначава от Министерския съвет, съобщи БГНЕС.

Особеният търговски шеф ще бъде прецизно следен от Комисията по икономическа политика и нововъведения, както и от Народното събрание в целокупност. Той ще бъде длъжен да показва подробни шестмесечни проекти за деяние, които ще са неразделна част от контракта за ръководство и ще бъдат одобрявани от Комисията по икономическа политика и нововъведения.

Българското държавно управление би трябвало да приключи потреблението на дерогацията на Европейския съюз, която разрешава на компанията да внася съветски недопечен нефт до края на 2024 година

Диверсификация на доставките на недопечен нефт и използването на разпоредбите за достъп до отворена инфраструктура са основни за обезпечаване на конкуренция на българския пазар на горива, както и обезпечаване на равнопоставен достъп до предпазване на рафинирани артикули и пристанищни услуги за всички търговци на горива.

След прекратяването на концесионния контракт с " Лукойл " за употреба на петролния терминал " Росенец " идната стъпка е отпадането на дерогацията за импорт на съветски нефт и петролни артикули за преправка. В случай, че компанията не съблюдава изискването за цялостна диверсификация на доставките на недопечен нефт, държавното управление ще би трябвало да сложи рафинерията и всички останали активи, притежавани от " Лукойл ", под държавен надзор посредством особения търговски шеф.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР