Народните представители продължиха разглеждането, дебатите и гласуването на Бюджет 2024

...
Народните представители продължиха разглеждането, дебатите и гласуването на Бюджет 2024
Коментари Харесай

Бюджет 2024: 933 лв. за най-ниската длъжност на държавен служител, 11 млн. за заплати на НСО

Народните представители продължиха разглеждането, дебатите и гласуването на Бюджет 2024 на второ четене от миналия ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Депутатите одобриха да се дадат спомагателни 200 000 лева за възобновяване на български военни гробища и военни монументи в страната и в чужбина и основаване на цифров обществен списък за тяхното местоположение. Те одобриха и корекция като записаха, че средствата би трябвало да се употребяват единствено за тази цел.

Народните представители одобриха нарастване на средствата на НЗОК за помощни материали за хора с увреждания с 5 млн.лв, както и спомагателни 10 млн.лв за Българска академия на науките.

Депутатите взеха решение да дадат спомагателни средства в размер на 100 000 лева за Добруджанския теоретичен институт, както и за Тракийския теоретичен институт.

Народните представители не одобриха предлагането за спомагателни средства в размер на 950 хиляди лева за придобиване на помещение и съоръжение за потребностите на български културно-информационен център в Тараклия. Депутатите отхвърлиха и предлагането за нарастване от 20 хиляди лева за разпространение на актуалната българска просвета и история в Република Сърбия посредством активността на Културно-информационния център на българското национално малцинство „ Босилеград ” в Сърбия.

За сметка на това народните представители одобриха нарастване на заплатите на работещите в НСО с 11 млн.лв. Депутатите одобриха даването на ваучери на храна да става на електронен притежател.

Освен това се одобри минималният размер на главната заплата за най-ниската служба, очакван за заемане от държавен чиновник за 2024г. да бъде в размер на 933лв. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР