Народните представители най-вероятно ще почиват и през тази година с

...
Народните представители най-вероятно ще почиват и през тази година с
Коментари Харесай

Депутатите изглежда няма да дойдат на работа чак до 15 януари

Народните представители най-вероятно ще почиват и през тази година с 10 дни повече по Коледа и Нова година, в сравнение с почиват учениците, написа в. " 24 часа ".
Зимната отмора на депутатите ще е 25 дни, до момента в който тази на децата е 16 - те са на учебно заведение на 6 януари.
Ваканцията на Народното събрание се дефинира от правилника, в който е записано, че тя е всяка година от 20 декември до 10 януари. Тъй като следващата година 10-и се пада в петък, това значи, че първото пленарно съвещание ще е идната сряда - на 15 януари. Предстои обаче тематиката да бъде разисквана в председателския съвет на Народното събрание тази седмица и е допустимо ваканцията да бъде съкратена.
Сред първите задания на депутатите през новата парламентарна сесия следващата година ще са тематиките за финансирането на партиите и предлагането на държавното управление за основаване на пост на самостоятелен прокурор, който да проверява основния прокурор. От “Обединени патриоти ” към този момент се заканиха да внесат промени, с които да се постави таван на държавната дотация от 5-6 млн. лева на партия. От ГЕРБ също ще обмислят понижаване на признатата по предложение на Българска социалистическа партия сума от 8 лв. на глас. Очаква се спор и за обсега на обслужваните от НСО лица, както и по изборното законодателство.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР