Народните поверия гласят, че ако на 31-ви декември има сняг,

...
Народните поверия гласят, че ако на 31-ви декември има сняг,
Коментари Харесай

Поверия за Нова година и Васильовден, с които трябва да се съобразите

Народните поверия гласят, че в случай че на 31-ви декември има сняг, нивите ще са плодородни.

На 31-ви декември домът би трябвало да е чист и спретнат, с цел да стартира годината „ на чисто “ и да не носи със себе си миналогодишните проблеми.

Трапезата е належащо да е богата, а ястията – разнородни, с цел да бъде плодородна новата година и да има самун за всички. Ако сте от феновете на морските блага, се постанова да се въздържате.

На този празник блюдата с раци и омари са неразрешени, с цел да не върви годината обратно.

Ако посрещате Нова година в чужбина, значи, че ви чакат пътешествия и през идната. В новогодишната нощ в джобовете на облеклата ви би трябвало да дрънкат монети, с цел да сте здрави.

Едно от празничните поверия гласи, че дамите е задължително  да са облечени в найновите си облекла, с цел да запазят хубостта си и през новата година. Под облеклото пък да носят алено долни дрехи – по този начин ще им върви в любовта.

Народните поверия гласят, че в случай че на 31-ви декември има сняг, нивите ще са плодородни. Ако небето е ясно и звездите се виждат, ще има доста плодове в градината.

На Нова година и на Васильовден не се дават пари назаем, с цел да не излезе благосъстоянието от вкъщи. На 1-ви януари не се изхвърля боклукът, с цел да не „ избяга “ шансът. Ако някой кихне на празничната софра на Васильовден, е на хубаво.

 

И още:

 

Трябва да обърнете внимание какво ще облечете, кого ще целунете и кого ще поздравите...

Дори и да не сте суеверна персона, можете да спазите някои дребни ритуали към Нова година.

Най-честите вярвания, когато става въпрос за разпоредбите на държание, на самия и първия ден от новата година (31 декември и 1-ви януари), за който се счита, че ще донесат благополучие през идната година са: 

 

 

 

Новогодишна нощ

Когато става въпрос за празничната софра, съгласно убеждението на някои култури, в случай че приготвяте ядене с месо, налага се да не бъде пилешко или пуешко. Според някои национални вярвания, би трябвало са осигурите благосъстоянието да остане в дома ви, т.е. да не " лети " от трапезата. 

 

Работа

Стартирайте някаква алегорична работа през първия ден от Новата година, макар че е празник. Ако като подарък сте получили бележник, въведете дата, няколко фрази.

мислете за работа най-малко няколко минути този ден. Според вярванията, този акт символизира, че през идната година ще имате задоволително работа и че ще работите всичко сърце.

 

Целувки за щастие 

В среднощ, не забравяйте да споделите любовта с вашите близки. Това се смята за удостоверение, че в идната година вашата обич и фамилиарност ще продължи....

 

С други

Червено за благополучие Общоизвестно предписание е, че за Нова година би трябвало да се облече нещо ново. За благополучие в любовта, се счита, че е добре да се носи долни дрехи в червен цвят.

Също по този начин, има няколко вярвания, които се отнасят до неща, които не би трябвало да вършиме тези два дни:

 

И да не сте почитател на SMS известия, телефони, изпращане на имейли... не забравяйте да поздравите за Нова година скъпи персони, както и да отговорите на честитките. С това алегорично вършиме стегната връзката, разработвате чувството за топлота и другарство. В самото начало на годината, избягвайте да заемете пари. Символиката е ясна - демонстрира, че през годината ще имате материални проблеми, т.е., че няма да имате задоволително пари. Това разбиране сигурно не се вписва в досегашната процедура, а то е, че на 1 януари не би трябвало нищо да изнасяте от вкъщи си. Въпреки че всички желаеме да заменяем бисквитки, разнообразни десерти и ястия, които сме приготвили за новогодишната нощ, само че съгласно това разбиране не би трябвало да вършиме това. За някои пък прането или миенето е недопустимо на 1-ви януари. Смята се, че тези действия би трябвало да бъдат сведени до мимимум, защото може да работят зле на здравето на домакините през идната година. Също по този начин, постарайте се да бъдете деликатни с чупливи предмети, защото счупеното се счита за предвестител на злополука. Известни са и няколко остарели вярвания, които се отнасят до времето през същите дни. Ако денем духа: Южен вятър - това е знак, че годината ще бъде добра и богата; Северен вятър - това е знак, че цялата година ще бъде студено и неприятно време; Източен вятър - годината може да докара до различия и проблеми. Ако времето на 1-ви януари е слънчево и ясно, без вятър, това е знак, че не се чака радостна и богата година.

 

За благополучие, с парите

 

Малък обред - във всеки портфейл, което имате поставете по една банкнота. Това е знак, че идната година ще бъде богата. Добър знак е също по този начин да влезете в Новата година без задължения и неплатени сметки.

 

Бебета

Бебетата, родени на 1-ви януари се считат за " деца на щастието "! 

 

За дамата

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР