Народът на Украйна ще победи, тя никога няма да стане

...
Народът на Украйна ще победи, тя никога няма да стане
Коментари Харесай

Байдън: Светът очакваше, че Киев ще падне, а Киев продължава да стои здраво и гордо

" Народът на Украйна ще победи, тя в никакъв случай няма да стане жертва на Русия. Диктаторът, който се пробва да построи своята империя ще се провали, а причинителите на военни закононарушения би трябвало да бъдат изправени пред съда. Русия ще понесе отговорност за закононарушенията, осъществени в Украйна ", съобщи в своята тирада пред Кралския палат в центъра на Варшава американският президент Джо Байдън.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън произнесе речта си в навечерието на годишнината от нахлуването на Русия в Украйна. Той стартира с признателност към Полша и дефинира страната като огромен съдружник. 

" Преди една година съветският президент Путин отприщи своето убийствено нахлуване против Украйна. Преди една година светът се приготвяше за рухването на Киев. Е, аз преди малко се върнах от Киев и мога да оповестя, че Киев стои крепко ", обърна се той към хилядите поляци и украинци, събрани на площада.

" Смелостта на Владимир Зеленски е изкована в огън и стомана ", добави американският президент.

" Цялата народна власт беше подложена на тестване, когато Русия нахлу в Украйна. Въпросът, пред който бяха изправени всички беше дали ще реагират, или ще гледат настрана. Една година по-късно знаем отговора - светът реагира и няма да гледа безучастно, ние се изправихме в отбрана на демокрацията ", съобщи Байдън.

" Със своята експанзия против Украйна Русия сложи на тестване мира в целия свят. НАТО е по-единен вследствие на съветската инвазия. Демокрацията е прекомерно мощна за Путин ", предизвести Байдън.

" Руският президент сбърка, когато изпрати танковете си в Украйна. Той не знаеше, че украинските хора ще бъдат толкоз храбри, а страните от Европа и Атлантика ще му дадат отпор. И ние видяхме, по какъв начин горяха съветските танкове. Той смяташе, че ще докара до " финландизация " на НАТО, а в действителност получи НАТОизация на Финландия и Швеция. Той искаше да раздели НАТО, а НАТО в този момент е обединено както в никакъв случай ", съобщи Байдън.

" Съединени американски щати и Европа не се пробват да управляват или да унищожат Русия. Западът не възнамерява да нападна Русия, както съобщи през днешния ден президентът Путин нямат за цел заличаването на Русия. И милионите съветски жители, които просто желаят да живеят в мир със своите съседи не са ни врагове ", увери президентът на Съединени американски щати.

Той съобщи поддръжка за опозицията на Беларус и Молдова, както и за свободолюбивите нации на тези страни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР