Народът е съдникът на всички политици и цялата политика и

...
Народът е съдникът на всички политици и цялата политика и
Коментари Харесай

Румен Радев: Народът е съдникът в политиката, трябва с непреклонност да покаже пътя

Народът е съдникът на всички политици и цялата политика и би трябвало да покаже в каква посока ще се развие страната ни. С общи старания, с неотстъпчивост, с упоритост ние поемаме по нов път, по който няма да допуснем да бъдем лъгани, ограбвани и ще знаем, че това, което изработим, ще бъде вложено в просперитета на България и нашите деца. Това съобщи президентът Румен Радев в приветствието си към жителите на Неделино.

Държавният глава, който e нa тpиднeвнo пoceщeниe в oблacт Cмoлян пo пoĸaнa нa oблacтния yпpaвитeл Cтeфaн Caбpyтeв, беше посрещнат с осъществяване обичаен неделински двуглас в навечерието на 20-ото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и национална ария, който ще се състои при започване на септември с интернационално присъединяване.

" Когато човек пристигна в Неделино, няма по какъв начин да не се усеща горделив, че е правоприемник на нашите предци, които епохи наред са отстоявали българщината, нашите обичаи, религия, дух и път към бъдещето. Вие съхранявате устрема на българина към независимост, правдивост и по-добър живот ", обърна се президентът към жителите на града.

Той уточни, че като носители на тези полезности българите би трябвало да покажат вярната посока за развиване на страната.

" Важно е не политиците да ви споделят какво да вършиме, значимо е политиците да слушат вие какво желаете, да чуват по какъв начин вие виждате бъдещето на България ", съобщи Румен Радев.

На среща с кмета Боян Кехайов и представители на локалната власт президентът Радев разиска опциите за развиване на общината. По време на диалога беше подложен въпросът за създаване на пречиствателна станция за града, както и нуждата от обективни критерии за реализация на плановете за водоснабдяване в дребните обитаеми места.

По-рано денем президентът Радев посети Рудозем, където беседва с кмета Румен Пехливанов. Двамата разискаха тематиката за нуждата от финансовата децентрализация на локалната власт.

" Липсата на положително обмисляне от страна на централната власт и съгласуваност с общините забавят реализирането на значими общински планове. Ако локалната власт има по-голяма финансова автономия, кметовете, които имат подробен взор върху обитаемоте места и нуждата на популацията, ще имат опция да осъществят по-ефективно планове и да ръководят по-отговорно ", съобщи президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР