Народ, роден от словото, който носи едни от най-старите държавни

...
Народ, роден от словото, който носи едни от най-старите държавни
Коментари Харесай

Йотова: Връщаме си държавата

" Народ, роден от словото, който носи едни от най-старите държавни обичаи, няма по какъв начин да не върви към светли съдбини. Цялата ни история върви натам. Имаме с какво да се гордеем... Това е празникът, който ни събира най-вече, без значение от политическите ни убеждения, от обществото, в което живеем, от това дали сме тук или в чужбина ".

Това сподели на 24 май пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. И добави, че " будители има във всички години и когато и да е ".

В предаването " 12+3 " тя акцентира, че да създадем България уютна за живот страна - това е обща задача.

" Няма по какъв начин да не видим, че през последните дни, откогато е служебният кабинет, доста неща се трансформират за положително. Връщаме си страната, естествените връзки сред институциите, естествените връзки сред ръководещите и жителите. По напълно друг метод е разговорът сред тези две групи - транспарантно, почтено, да, мъчно е, само че хората ще схванат изпълнителната власт ".

По тематиката за Плана за възобновяване и резистентност Илияна Йотова разгласи:

" Европейската комисия работи доста интензивно със служебния кабинет и с някои министерства, които са в основата на проекта. Служебният кабинет продължи да работи и с специалистите, които стоят зад него... Важното е до края на служебния кабинет той да бъде изпратен и сполучливо предпазен пред Европейската комисия ".

Според нея при мненията за проекта се пропуща отношението на българските бизнесмени към средствата:

" Този проект би трябвало да ги накара да се заинтересуват, да са амбициозни, да вършат планове, чието бъдеще продължава и след края на плана... Има още какво да се направи. Рамката е отворена. Ще има благоприятни условия за допълнение. Надявам се проектът да бъде употребен по друг метод, а не както оперативните стратегии до този миг, при които усвояването доминираше пред развиването ".

Вицепрезидентът изрази оптимизъм, че България ще успее да изрази вярно и експертно за какво е такава позицията ни по отношение на въпроса с Република Северна Македония.

" С усилието на Европейски Съюз и на двете страни би трябвало да се откри решение, с цел да не се заличава паметта нито на България, нито на РСМ... Сигурна съм, че това държавно управление ще откри положителните послания към европейските ни сътрудници. Важна е тематиката за ориста на хората с български генезис, за отношението към тях, за отношението към малцинствени групи. Всичко това би трябвало да се постави на масата. Привърженик съм на повече диалози, на повече срещи, само че на изчистване с подписи под документи ".

Тя уточни, че пътят и на Албания, и на РСМ е в Европейския съюз, а България би трябвало да е лобистът за Западните Балкани ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР