Наркотиците са били скрити във фабрично запечатана латексна боя Сериозно

...
Наркотиците са били скрити във фабрично запечатана латексна боя Сериозно
Коментари Харесай

Спипаха голямо количество дрога в автобус на „Метро“ на ГКПП Малко Търново

Наркотиците са били скрити във фабрично запечатана латексна багра

Сериозно количество опиати е арестувано преди няколко часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново, научи Флагман.бг. Става въпрос за 28 кг, които са били укрити в пътнически рейс "Метро ", пътуващ по постоянна линия Истанбул-Силистра.

Дрогата е била скрита във фабрично запечатана латексна багра.

От Агенция "Митници " потвърдиха, че е хваната рекордна пратка на вход към България и дадоха спомагателни детайлности.

Автобусът дошъл на пункта през вчерашния ден сутринта. Екипажът от двама водачи и стюард, както и всички пасажери, са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция на транспортното средство и на багажа на пасажерите обаче митническите чиновници откриват в багажното поделение на рейса три фабрично запечатани пластмасови кофи с надписи на латексна багра.
 Кутията е била фабрично запечатана, като че ли вътре има латекс, а не дрога
Митническите инспектори откриват при отварянето на кутиите, че в тях има малко количество багра, а под нея са сложени общо 28 пакета, увити в найлони. Установено е, че 22 от пакетите съдържат 21,579 кг хероин, а другите 6 пакета - хашиш, метамфетамин и опиат.

В последните няколко месеца пунктът е извънредно претрупан. Това от една страна се дължи на доста български жители, които отиват на шопинг в Турция, а от друга на немалкото руснаци, кацащи с полети до Истанбул и идващи след това по родното Черноморие.

Явно трафикантите са разчитали, че митническите инспектори не могат да се оправят с огромния трафик и дрогата ще мине по-лесно през пункта, само че митничарите демонстрираха висок професионализъм и конфискуваха огромното количество дрога.

В същото време от Окръжна прокуратура-Бургас оповестиха, че са привлечени към отговорност за наркопратката трима души. Български жител и двама турски жители. Това са Ш.Я. и турците Г.О. и М.О. Те са упрекнати за това, че незаконно са пренесли високорискови наркотични субстанции през границата на страната.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР