Наред с кучетата, котките, декоративните рибки, хамстерите и морските свинчета,

...
Наред с кучетата, котките, декоративните рибки, хамстерите и морските свинчета,
Коментари Харесай

Породи малки папагали

Наред с кучетата, котките, декоративните рибки, хамстерите и морските свинчета, папагалите са измежду известните домашни любимци. Те впечатляват феновете на животни с колоритна визия и любопитно държание.

Изключително забавни са говорещите папагали, само че някои от тях са едрички, което тормози искащите да имат другоземен домакински любим. Има обаче и дребни типове папагали, които са също толкоз приятни компаньони.

Ето и някои от породите дребни папагали.

Вълнисти папагалчета

Те са може би най-популярните птици, когато приказваме за дребни папагали. Чудесен избор са за първи папагал.

Въпреки скромните си размери, в случай че човек се занимава с тях всеки ден, може да ги научи на звуци и номера. Освен това са по-тихи от други свои събратя, които могат да са доста шумни. Особено когато са ядосани.

 Дребни типове папагали Снимка: TRAPHITHO/pixabay.com

Неразделки

Неразделките са знак на безконечната обич. Те са красиви, екзотични и общителни създания, които могат да са ваш правилен домакински приятел. Освен това са дребни папагалчета, което е добър вид, в случай че нямате място за по-едри типове.

Въпреки че нормално не спадат към графата на говорещите папагали, те могат да се научат да възпроизвеждат звуци и да вършат номера. Ако се занимавате с тях, напъните ви ще се отплатят с много артистичност от страна на вашите пернати приятели.

Малък Александър

 Дребни папагали Снимка: Kolbatinger/pixabay.com

Той е дребната вариация на папагала огромен Александър. Среща се и с други имена. Има няколко подвида. Много хубав папагал с измуителни цветове. Истинско украшение в дома ви.

Какарики

Са красиви междинни, до огромни птици, които ще ви завладеят с красивите си цветове. Тези папагалчета са неповторими домашни любимци, които всеки фен на птиците би се радвал да има.

Какаду

Какаду е доста известен тип папагали, които се срещат и по-скромни размери. Те са доста публикувани измежду феновете на домашни птици. Птиците какаду са приказливи, обществени и доста занимателни. Обичат да прекарават време със стопанина си и да се включват в игри с топки, сходно на кучета и котки. С подобен приятел няма по какъв начин да ви е скучно вкъщи.

Ако си търсите екзотична птица за приятел, вижте тези разгласи и цени за папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР