Нарастващ гняв срещу Световната здравна организация се оформя в социалните

...
Нарастващ гняв срещу Световната здравна организация се оформя в социалните
Коментари Харесай

Гняв срещу СЗО заради руски министър на висок пост

Нарастващ яд против Световната здравна организация се оформя в обществените мрежи на Украйна и в европейски страни: актуалният министър на опазването на здравето на Руската федерация Михаил Мурашко заема висок пост в изпълнителните органи на Световната здравна организация (СЗО) и има право да въздейства върху политиката на организацията.

Изпълнителният съвет на СЗО се състои от 34 членове, избирани за три години. Настоящата изпълнителна комисия, на която Мурашко е член, работи от 2020 до 2023 година Задълженията на изпълнителния комитет включват координиране на дневния ред на Общото заседание на СЗО и резолюциите, които ще бъдат прегледани на него. В същото време комисията работи след Общото заседание за поощряване на осъществяването на утвърдените решения и политики. Тоест актуалният министър на опазването на здравето на Русия има директно въздействие върху дневния ред и работата на СЗО.

В изпълнителния комитет влиза и министърът на опазването на здравето на Беларус Дмитрий Пиневич.

СЗО дълго време избягваше да осъди нашествието на Русия в Украйна, напомнят украински медии. Освен това ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус разкритикува вниманието към войната в Украйна, като означи, че „ обстановката в Украйна е световно значима, само че други „ рецесии “ не са получили задоволително внимание “, оповестява Theguardian.com.

Русия остава пълновръстен член на СЗО, не са й налагани наказания.

На собствен ред, съгласно Ройтерс, дипломатическата задача на Украйна приканва Европейския офис на СЗО да организира незабавна среща за въздействието на съветската инвазия върху опазването на здравето в страната. Призивът й е подписан от 38 страни-членки на СЗО./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР