Нараства напливът на българи, живеещи в Европа, които искат да

...
Нараства напливът на българи, живеещи в Европа, които искат да
Коментари Харесай

Десетки българи блокирани на границата между Хърватия и Сърбия

Нараства напорът на българи, живеещи в Европа, които желаят да се върнат у нас поради пандемията с Covid-19. Придвижването обаче става все по-трудно поради анулираните полети и блокираните граници.

Посолството ни в Белград ще окаже подпомагане на десетки блокирани на границата сред Сърбия и Хърватия български жители, оповестиха от външно министерство. За границата пътува българският вицеконсул Георги Христов.

Това стана, откакто държавното управление на Сърбия разгласи, че жители, идващи от Франция, Германия, Словения, Австрия, Испания, Гърция и Швейцария, няма да бъдат допускани да минават на територията ѝ, примомня БНР. Тези страни допълват досегашния лист, състоящ се от Италия, Иран и Румъния, както и от обособени градове и провинции на Китай и Южна Корея.

В околните часове се чака да бъде отворен кулоар за директно преминаващи товарни коли от Италия към Турция през Словения, Хърватия, Сърбия и България.

Междувременно, румънските гранични управляващи оповестиха, че стопират пропускането на хора и коли на пет гранични пункта по границата с България. Това са пунктовете в Оряхово, Никопол, Свищов, КайнарджА, Крушари и Кардам, заяви още националното радио. Ограничението се вкарва за 30 дни. Българските пристанища по река Дунав не престават естествената си работа. Очаква се от понеделник Румъния да вкара изключително състояние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР