Нараства броят на призивите в Германия за отменяне на въведените

...
Нараства броят на призивите в Германия за отменяне на въведените
Коментари Харесай

Много Covid ограничения в Германия може да отпаднат идния месец

Нараства броят на апелите в Германия за анулиране на въведените поради ковид ограничавания. Член на държавното управление съобщи, че доста от рестрикциите може да отпаднат идния месец, съобщи ДПА.

" Надявам се, че през март доста защитни ограничения ще може да бъдат вдигнати ", сподели министърът на правораздаването Марко Бушман в оповестено през днешния ден изявление за в. " Райнише пост ".

Отпадането на рестриктивните мерки ще е допустимо, в случай че " броят на случаите още веднъж спадне от средата на февруари ", посочи Бушман и означи, че националният институт за заразни заболявания " Роберт Кох " чака това да се случи. Той въпреки всичко направи ангажимента, че тази прогноза може да се промени, в случай че се появят нови разновидности на ковид.

В Германия въвеждането на ограничавания по време на пандемията е отговорност на провинциалните управляващи, макар че федералното държавно управление постоянно се среща с районните министър председатели, с цел да координира публичната здравна политика, отбелязва ДПА.

Следващата среща на канцлера Олаф Шолц с провинциалните водачи е планувана на 16 февруари. На последната, на 24 януари, те се съгласиха към този момент да запазят сегашния курс.

Редица ограничавания не престават да са в действие за ограничение на новата епидемиологична вълна, провокирана от по-заразния коронавирусен вид Омикрон. Определени обекти, като нощните клубове, остават затворени, а заведенията за хранене, питейните заведения и други заведения би трябвало да изискват от клиентите доказателство, че са имунизирани, възстановили са се от заболяването или показват изработен неотдавна негативен тест за ковид. Инжектираните с бустерна доза ваксина са освободени от условието за показване на тест. На неимунизираните хора като цяло е неразрешено да влизат в заведения за хранене, питейни заведения и доста магазини.

Германия записва през днешния ден нов рекорден брой инфектирани с ковид - 208 498 случая за денонощие. С това страната трансферира прага от 10 милиона инфекции от началото на пандемията, съобщи Ройтерс.

Седемдневната заболеваемост също доближи безспорен връх от 1227,5 случая на 100 000 души в миг, когато по-заразният вид Омикрон върлува из страната.

За последното денонощие в Германия са умряли 196 души, а общо от началото на пандемията - 118 170.

Здравният министър Карл Лаутербах бе планувал, че вълната от Омикрон ще доближи пика си в средата на февруари, когато се чака да има по 400 000 нови инфекции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР