Напуснах Зелено движение, защото ни спускаха еднолични решения, без санкция

...
Напуснах Зелено движение, защото ни спускаха еднолични решения, без санкция
Коментари Харесай

Илина Мутафчиева напусна Зелено движение, остава депутат от ДБ

Напуснах " Зелено придвижване ", тъй като ни спускаха еднолични решения, без глоба на националните ни органи, за това по какъв начин да гласуваме. Това съобщи пред OFFNews депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Илина Мутафчиева в коридорите на Народното събрание. " Зелено придвижване " е в състава на обединението ПП-ДБ. Депутатката е оповестила решението си доскоро повече от месец.
 
Мутафчиева изясни, че факторите за напускането ѝ са голям брой - тя вижда зелените политики освен като тясно природозащитни, а като политики за климата, просветителни и обществени политики и т.н. 
 
" В няколкото месеца, откакто продължих да бъде в " Зелено придвижване " с новото управление, те взеха решение, че може да ни спускат еднолични решения, без глоба на националните ни препоръки за това по какъв начин да гласуваме ", сподели тя. Тя дефинира това като неконструктивно държание.
 
Мутафчиева уточни, че е била на 18 години, когато е влезнала в партията. На въпрос дали напускането ѝ е обвързвано с учредения през февруари от Владислав Панев клуб " Ускорение " за да се дават нови законодателни хрумвания на ръководещото болшинство, Мутафчиева отговори: 
" Не, по-скоро " Ускорение " е някакво пространство, което имам вяра, че ще даде нещата, които не можех да видя в " Зелено придвижване ". Това е клуб за взаимоотношение на хора с обща реформаторска визия за бъдещето на равни начала. "
 
Илина Мутафчиева остава в парламентарната група на ПП-ДБ като народен представител от " Демократична България ". В момента съпредседатели на изпълнителния съвет на " Зелено придвижване " са Даниела Божинова и Тома Белев. Начело на контролния съвет са Иван Велов и Ивайло Попов. 
 
По-рано през днешния ден " Зелено придвижване " разгласи, че няма да поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ - макар поръчките на Политическа партия и на Демократична България, а и на ГЕРБ за обновяване на договарянията и вероятен мандат.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР