Напускането на Брейвърман е било по искане на новия финансов

...
Напускането на Брейвърман е било по искане на новия финансов
Коментари Харесай

Британската вътрешна министърка е подала оставка

Напускането на Брейвърман е било по искане на новия финансов министър

Британската министърка на вътрешните работиСюела Брейвърман се е отдръпнала от поста, заяви през днешния ден в. " Гардиън ", представен от .

Изданието се базира на източници, съгласно които напускането на Брейвърман е било по искане на новия финансов министър Джереми Хънт, който пое контрола върху икономическия отговор на държавното управление след смяната в проектите на министър-председателката Лиз Тръс за данъчните съкращения.

Има догатки, че някогашният транспортен министър Грант Шапс ще размени Брейвърман. Министър-председателската канцелария отхвърли Брейвърман да е била уволнена, само че не отговори на запитвания за обяснение за естеството на нейното овакантяване, показва вестникът.

Брейвърман беше неприкрит критик на направената от Тръс смяна в проектите за налозите, което допуска, че съгласно нея министър-председателката е станала жертва на " прелом " по-рано този месец. Ако бъде доказана, оставката на Брейвърман ще бъде нов тежък удар върху властта на Тръс, откакто министър-председателката беше принудена да уволни предходния си финансов министър Куази Куартенг и да се откаже от икономическата си тактика, с цел да избегне сриване на пазарите, отбелязва " Гардиън ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР