Напук на масовия терор и ширещия се страх от едноличната

...
Напук на масовия терор и ширещия се страх от едноличната
Коментари Харесай

Турция се събуди! 2 милиона протестираха в Истанбул срещу Ердоган

Напук на всеобщия гнет и ширещия се боязън от едноличната тирания на турския президент Реджеп Ердоган след неуспелия прелом преди година, няколстотин хиляди души се събраха на митинг против властта в Истанбул, отбелязвайки края на своя "Поход за справедливост”, тръгнал от Анкара на 15 юни, съобщи БГНЕС.

" Ние ще разбием стената на страха ", сподели пред тълпата Кемал Кълъчдароглу, водач на Републиканската национална партия (CHP), в края на 25-дневния си марш. " Последният ден от похода ни е ново начало ", съобщи той.

Многохилядно голям брой се събра в неделя вечерта на протест в Истанбул по случай завършването на 25-дневния " Поход на справедливостта ", проведен от турската опозиционна Републиканска национална партия (РНП). Последната капка на търпението преля с вкарването в пандиза на народен представител от партията на Кълъчдароглу.

Още в следобедните часове десетки хиляди се бяха събрали за митинга на главната опозиционна партия в Истанбул - предстоящо най-големият митинг в страната от няколко години насам. Демонстрантите минаха към крайбрежния квартал в Малтепе в азиатската част на града за събитието, което означи края на 450-километровия " Поход на справедливостта ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР