Напрежението в сглобката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС расте преди да

...
Напрежението в сглобката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС расте преди да
Коментари Харесай

Кой какво поиска по време на моноспектаклите на не/коалицията в сглобката?

Напрежението в сглобката сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС пораства преди да пристигна денят, в който ротацията да се случи сред " сътрудниците " в ръководството. Условия се слагат, както от едната, по този начин и от другата страна. Словесните престрелки стават все по-чести преди идната ротация на 8 март и затрудняват договарянията за това дали и по какъв начин държавното управление, подкрепяно от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ще продължи напред. И в случай че се " хванем " за последното определение на Кирил Петков от вчерашния ден, че става дума за " моноспектакли " от страна на не/коалиционните сътрудници в сглобката, то те са в три дейности - завръзка, кулминационна точка и развръзка. Нека създадем ретроспекция, с цел да проследим дейностите на политическата сцена, облечени в думи и конкретика.


ХРОНОЛОГИЯ НА РАЗГЛОБЯВАНЕТО НА СГЛОБКАТА
Първо ПП-ДБ излезе с изискване пред ГЕРБ : контракт за промени или предварителни избори, в случай че подобен не бъде подписан.

От ГЕРБ отвърнаха като сложиха следния ултиматум: сключване на съдружно съглашение или избори.

ГЕРБ-СДС изиска ПП-ДБ да подпишат съдружно съглашение, с цел да има държавно управление. ПП-ДБ пък споделиха, че първо се случват промените, а по-късно се прави всичко останало.

Премиерът Николай Денков не утвърди формулата за съглашение преди да са довършили работата си против корупцията и независимостта на правосъдната власт.

От ГЕРБ-СДС не отстъпиха и настояха за пропорция при министерските кресла по отношение на електоралната тежест.

Движение за права и свободи поддържа партията на Борисов в желанието за съдружно съглашение с аргумента, че би трябвало да има подписи върху стратегия за цялостен мандат и прикани водачите на политическите обединения в не/коалицията да не тласкат страната към избори.
ЗАВРЪЗКАТА


На 2 февруари се появи първият сигнал за евентуални спорове сред сътрудниците в не/коалицията във връзка с ротацията. Николай Денков и Бойко Борисов се сплотиха към това, че " ротацията не е непременно " и изложиха своите позиции.

Според премиера Николай Денков " ротацията ще се случи, когато има ясни гаранции, че ще продължи работата по управническата стратегия, когато е ясно, че България ще продължи да се развива като проевропейска страна ".

" Така, че в случай че можем да ги осъществяваме, ще има ротация. Ако не можем - няма да има ", посочи Денков.

Бойко Борисов дефинира условностите към ротацията като " искания ".

" Нищо в този живот не е непременно, в това число и ротацията. Имаме съглашение подписано. Аз имам убеденост, че ротацията ще се случи, само че всеки ден слушам нови и нови искания. Затова връщам тематиката към регулаторите - за какво не бяха заменени когато имаше болшинство, за какво не бяха заменени толкоз години? ", попита Борисов.

Въпреки първичните сигнали на начало на демонтиране на съединеното съгласие, на 6 февруари Мария Габриел сподели, че " има синхрон сред парламентарните групи, които поддържат държавното управление ".

" За всички нас е споделена отговорност положителната работа, която свършихме за България, да продължи. "

Привидното на пръв взор съгласие в сглобката беше нарушено от ябълката на раздора - кой да поеме поста на външен министър след ротацията.

На 7 февруари Бойко Борисов съобщи, че точно въпросът за външния министър може да провали ротацията. Като единствен вид за излизане от обстановката водачът на ГЕРБ уточни единствената алтернатива - " Мария Габриел да е министър председател и външен министър, а Денков да си остане вицепремиер и министър на образованието. "

От ПП-ДБ не се съгласиха. Те настояха Денков да поеме Министерство на външните работи след ротацията с Габриел.

" Мария Габриел би трябвало да бъде министър председател на България. Но като министър председател това е тежка задача и не мислим, че е обикновено или че би трябвало да се съвместява с външен министър. Неслучайно в Европейски Съюз няма нито един министър председател и външен министър дружно. Най-добре е лицето на България да бъде едно, без значение от ротациите - в случай че те си сменят цялостните позиции - вицепремиер и министър на външните работи да бъде учен Денков и министър председател с цялостните пълномощия да бъде Мария Габриел ", уточни Кирил Петков.

На 8 февруари министър председателят Николай Денков съобщи, че:

" Не желая поста на външен министър като подобен, само че желая гласът на ПП-ДБ да се чува в чужбина ".

Бойко Борисов отговори на изявлението като същия ден уточни, че:

" ГЕРБ упорства да си резервира Външно министерство, съгласни сме министър да е и различен човек, не Мария Габриел ", съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ.

Мария Габриел отговори на задочния спор като отхвърли да разяснява непосредствено, а съобщи:

" За мен е значимо да останем съществени в желанията си за това България да върви по пътя, по който е поела. Ако останем с това, че всичко е контрактувано, когато е контрактувано, не виждам какво може да бъде опасност за държавното управление. Едно държавно управление не зависи от един човек, а от цялостен екип и желая да видя, че сме екип " България ", сподели тя.

На 14 февруари ориста на сглобката беше поверена в ръцете на Денков и Габриел.

Партньорите във властта изрекоха упованието, че решението за бъдещето на кабинета би трябвало да пристигна от Денков и Габриел.

" Денков, Габриел ще кажат дали ще има ротация или няма да има. Ако не се схванат - няма ротация ", сподели Бойко Борисов - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" България има потребност от постоянна власт. За нас в действителност е доста значим диалогът за целите и гаранциите, че ще има продължение на промени в основните области ", уточни Христо Иванов - съпредседател на Демократична България.

" Госпожа Габриел и господин Денков дано си дадат оценката за министрите, ще я покажат и ние ще решим кой по какъв начин поддържаме ", сподели Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

На 15 февруари Делян Пеевски за следващ път изрече поддръжка към Мария Габриел като външен министър и прикани тя да остане на този пост, съвместявайки го с поста на министър-председател. Той " изпрати " Денков в кабинета му, с цел да се успокои.

" Смятам, че би трябвало да има успокоение, че Денков би трябвало да се прибере в кабинета, да се успокои, да си научи домашното, да не ни излага. Да види кой е верният и приетият от света външен министър, както той е доста добър учебен министър. Видяхте през вчерашния ден тя по какъв начин се оправи. Нека да бъдем справедливи - тя би трябвало да бъде министър председател и външен министър. Да седнат, да се схванат, да дойдат да показват оценките на министрите, които споделят, че готвят и да се върви напред. "

На 16 февруари водачът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че това, което ги отдалечава от ротацията са " доста приказки - от сътрудниците, които не стопират всеки ден. Правят изказвания, чертаят червени линии и изясняват какъв брой са хубави. И във всичко, което е сполучливо са те, където има проблем - хвърляйте на ГЕРБ. Това няма да го допуснем. "

Премиерът Николай Денков от своя страна на 20 февруари съобщи, че се вижда като вицепремиер и подчертава върху това, че има доверие на Мария Габриел.

" След ротацията се виждам като вицепреимер, оттова нататък ще забележим. Предстоят договаряния. Имам доверие в Габриел. Тя е човек, който има европейски полезности, които споделям. Както виждате, политическата среда е много сложна, тъй че всеки от нас би трябвало да се оправя с това, че имаме доста комплицирана структура, която би трябвало да взима решения ".

Същият ден Кирил Петков излезе с коментар на казаното от Бойко Борисов, че се " чертаят червени линии ".

" Смятаме, че е най-нормалното Мария Габриел да е министър председател, в случай че тази ротация успее, и да се върне като външен министър след 9 месеца. А в този момент външен министър да бъде акад. Николай Денков. Това не е ултиматум към ГЕРБ това е нашата начална позиция. Не става дума за червени линии ".

19 февруари е денят, в който Мария Габриел изрично отхвърли да подпише меморандума.

" Предложеният меморандум нарушава Конституцията и съставлява тотално неспазване на фундаменталните правила на демокрацията ".



" Търпеливо и съзнателно не разясних предложенията за ротация, както от премиера Николай Денков, по този начин и от ПП-ДБ. Достатъчно дълго слушах коя е подобаващата позиция за Мария Габриел и по какъв начин би трябвало да се случат нещата. Чух концепция да си сменим местата и екзотиката за още едно министерство, с цел да има за всички място. Няма да подпиша така наречен меморандум. Всичко си има граници. Не одобрявам страната да се ръководи при тотално неспазване на фундаментални правила на демокрацията ", сподели Габриел.

На 22 февруари напрежението сред не/коалиционните сътрудници още веднъж се увеличи.
Делкане на постове или транспарантни правила за избор?
Пеевски упрекна Христо Иванов , че желае да овладее прокуратурата, Иванов отвърна, че Движение за права и свободи желае да е скритият сътрудник в разпределението на постовете. Бойко Борисов влезе в основната роля:

" Аз се срещнах към този момент с меморандума и тъкмо ми е като попската работа, където един поп споделил: няма да гледате какво върша, а ще слушате какво приказвам. В него написа, че кандидатурите би трябвало да бъдат транспарантни, непартийни, не ярки, специалисти. Ние докарахме от близо 15 години работа в Европа, еврокомисарят българския - безспорна фигура за вицепремиер. Те изпратиха за министър председател ярка политическа фигура. Асен Василев - водачът на Политическа партия - ярка политическа фигура, Гвоздейков. Нито един от тези правила не е спазен, въпросът е, че дяволът тъкмо по този начин чете евангелието ", уточни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов .

Кирил Петков се опита да успокои пристрастеностите, призовавайки рационално и умерено да се разиска меморандума.

" Време е сътрудниците, страстта свърши, да се върнат назад на масата. Да кажат: " Тези текстове ние харесваме, тези не харесваме, тези текстове би трябвало да прибавим ", тъй че на никой не му трябват избори ", сподели Петков .

В същия дух бяха изявленията и на премиера Денков . Той уточни, че е обикновено след първия конфликт страните да седнат на масата на договарянията и прикани през рационални причини и спокоен звук да се намерят работещи решения.

На същата тази дата - 22 февруари , се появи и друга сюжетна линия на борбата сред не/партньорите. Този път " горещият картоф ", който си подхвърляха беше тематиката за това кой ще строи 7-и и 8-и блок на АЕЦ " Козлодуй ".

Страстите на сглобката видимо се успокоиха с изявлението на Денков , че е имало диалог с Габриел и е декларирана подготвеност за влизане в договарянията.



Междувременно на 23 февруари се оформи още една сюжетна линия, в която Делян Пеевски и Христо Иванов влизаха неведнъж в хапливи " приказки от 1001 нощ ", излизайки от положителния звук на политическата изразителност.



На 27 февруари п ремиерът Николай Денков означи за следващ път, че има съгласие сред него и Мария Габриел.

" Процесът за ротацията върви, с Мария Габриел имаме съгласие за това, че би трябвало да бъде равен процесът. Това, което основава повече напрежение, е по какъв начин в Народното събрание ще бъдат попълнени тези позиции, свързани с Антикорупционната комисия, с Висшия правосъден съвет, с Прокурорския съвет и със съответните регулатори ", съобщи министър председателят Николай Денков.

Така стигаме до през вчерашния ден, 29 февруари , когато Бойко Борисов съобщи, че:

" Доколкото разбирам новите парламентарни избори ще бъдат за регулаторите, ние няма да работим за парламентарно болшинство и Министерски съвет. Регулаторите се разгръщат значително от това, което Народното събрание и общините вършат ", добави Бойко Борисов.

Николай Денков отвърна, че изборите не са мечтан излаз, само че " няма да се съгласим да бъдем заслон ".

" Това, което е значимо най-после, е да има позитивен резултат. За мен това значи продължение на уговорките, които сме поели към българските жители. Това минава през битката с корупцията и през назначение на почтени, морални и честни хора в регулаторите, от които зависи по какъв начин ще се развива бизнесът и по какъв начин ще живеем тук. Докато не се разберем за това, въпросът за това кой ще е министър, дори и кой ще е министър председател, е вторичен. Затова е доста значимо да се разберем и за тази част от промените - по какъв начин ще ги довършим, преди да приказваме за имена ".

И Делян Пеевски се изрече през вчерашния ден като прикани " да не се бута страната към рецесия ".

" Партийните пристрастия и всевъзможни такива нажежавания би трябвало да се оставят настрани, тъй като виждам през вчерашния ден - по този начин министър председателят, който съвсем е в оставка, по какъв начин се изходи по несъответствуващ метод и се направи на мъж - дано си прибере това самочувствие. Той е просто един министър председател, назначен от Народното събрание. Да остави водачите на партиите да преговорят и да не прави неща, които могат да бутнат страната в рецесия. Не е съществено за един министър председател да споделя - това " да ", това " не " без да е прочел. Нека се научи да чете, да гледа. Мислех, че за тези 9 месеца е станал по- умен, през вчерашния ден не го видях това - в противен случай ", разяснява той.


КУЛМИНАЦИЯТА: КОЙ КАКВО ИСКА КЪМ ДНЕШНА ДАТА?
ГЕРБ-СДС притиска ПП-ДБ да подпишат съдружно съглашение, с цел да има държавно управление.

" На 5-и ще показва на партията съдружното съглашение, на 6-и ще го дам на сътрудниците от ПП-ДБ да го четат, по-късно имаме конгрес в Букурещ на 8-и. Вече до тогава Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и в случай че желаят да беседваме за съдружно ръководство, за целия мандат по всички тематики, ще има време да си сложат бележки или да го преправят, разясняват. Аз ще оставя тук договаряща група и на 8-и, в случай че сме се разбрали, вървим напред, в случай че не сме се разбрали гласуваме оставката на кабинета и отиваме на избори ", съобщи той.



ПП-ДБ отвръщат като слагат преди всичко промените, а по-късно съдружното съглашение. Определиха протичащото се като моноспектакли на разнообразни политически фигури.

" Единственото, което през днешния ден аз разбрах от брифинга им е, че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката, а до тогава разбирам, че единственото, което ще се случва - ще продължат тези моноспектакли. Няма никакъв смисъл от това. Отговорната позиция е да седнем да приказваме. Да, дано предложат техния документ, само че няма смисъл да го дават в деня на оставката. За мен има очевидна тактика да се бавят нещата до последния миг. Но в случай че стане неточност, в случай че няма време, отговорността ще е тяхна. Правят се моноспектакли, които да стигнат до нови избори. Аз през днешния ден чух от двамата единствено избори, избори и ще ви дадем документ в деня на оставката. Няма логичност! ", разяснява Кирил Петков .



Движение за права и свободи поддържа партията на Борисов за желаното съглашение и също влязоха в неприсъствен спор по тематиката.

" Ако са рационални хора, политици - съществени, няма да хвърлят страната в рецесия. Ще си създадат очевидна коалиция, с цел да няма нищо прикрито и мрачно. След като забележим какво ще вършат, ние ще преценим кое и по какъв начин ще поддържаме. Правителство да има за Движение за права и свободи е значимо. Изборите постоянно са вид, за Движение за права и свободи това е превъзходен вид, две в едно, ние сме подготвени за избори, само че не е добре за страната, ние би трябвало да мислим за хората - какво се случва с тях при тези земетресения, това не е добре за страната ", съобщи съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.



На другия полюс е министър председателят Денков, който също не утвърждава формулата за съглашение преди да се довърши работата против корупцията и независимостта на правосъдната власт.

" Докато не видя писмения текст от страна на ГЕРБ, не мога да разясня. Ако той съдържа гаранции това да се случи, ще продължим нататък. Но в случай че се окаже, че се опитваме още веднъж да бутаме настрана битката с корупцията, което се е случвало в предишното, а бих споделил, че и сега се случва - не работи добре правосъдната система, Комисия за защита на конкуренцията, в прокуратурата има проблеми. Докато не решим тези проблеми, няма по какъв начин да продължим напред все едно че всичко е наред.



Вицепремиерът Мария Габриел подсети, че няма да подпише меморандума на ПП-ДБ и чака да се запознае с съдружното съглашение. Според нея то би трябвало да съдържа и механизми за взимането на решения.

" Самите ние още не сме разискали съглашението, няма да подпишем меморандума
" Няма по какъв начин да сме говорили за сключване на документ, който самите ние още не сме разискали в партията, не сме дали на своите сътрудници. Ние имаме доста ясна позиция и аз към този момент я споделих, че няма да подпиша по този начин наречения меморандум. Затова ще работим да има механизъм, който да е споделена отговорността и който в действителност да носи бистрота, да дефинира ясно целите на страната, само че и да дефинира отговорностите за това, че ние желаеме да осигурим на тази страна и бистрота, и битка с корупцията, и самостоятелност на правосъдната система и това да става с доста явен механизъм за взимане на решения. Това е, което следва ", съобщи Габриел.



Горещите тематики, по които настъпи различие в " сглобката ", са съглашението, разпределението на министерските кресла, кой ще " вземе " регулаторите и промяната в службите. Ето какво си споделиха не/коалиционните сътрудници от интервала 02 февруари до 01 март по другите " червени линии " на разделяне - съглашението, разпределението на министерски кресла, регулаторите и промяната в службите.
СПОРАЗУМЕНИЕТО


фотография: Pixabay

Денков: Не одобрявам предлагането на ГЕРБ за съдружно съглашение

" Вместо да продължи с промени, фокусът се слага върху министерски кресла и битка за постове. Нека да осъществим дилемите по този начин, както са сложени и при изискванията, които договорихме с ГЕРБ преди девет месеца. Едва по-късно сме подготвени да обсъдим по какъв начин да продължим напред ", сподели Денков при започване на вчерашното държавно съвещание.

Деница Сачева: Няма да отстъпим да водим договаряния за съдружно съглашение

" Корупцията и правосъдната промяна не престават да бъдат наши съществени тематики, само че това не значи, че в това време всички останали браншове в България би трябвало да тънат в безвремие. Затова ние изрично няма да отстъпим от това да водим диалози и договаряния за съдружно съглашение, което да включва всички тези браншове ", безапелационна беше Деница Сачева -зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Бойко Борисов: Това не е документ, който се написа на коляно като при тях, с цел да отразява единствено щенията на една или друга партия

" За да създадем същинска оценка на министрите, ние тъй като сме виновна партия и повече в такива сглобки, недоизказани, невидени, неорганизирани няма просто да участваме. В рамките на десетина дни ние изготвяме едно съдружно съглашение, което стартира от мандата на Министерски съвет. Ще предложим съразмерно с еднообразно носене на отговорност и нов обзор на министрите.

Кирил Петков: Нека да забележим документа на ГЕРБ, обаче няма да влезем в коалиция, до момента в който не забележим, че промените са се случили

" Ако забележим, че ГЕРБ действително са подготвени да свършат тази работа и да забележим, че тези регулатори работят, имаме правосъдна система, служби, които работят и са реформирани, тогава, след 9 месеца, може да приказваме за съдружно съглашение. Дотогава не може да приказваме изобщо за такова, тъй като нито хората, нито ние сме уверени, че тези промени ще се случат до дъно ".

Делян Пеевски: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са в коалиция и е редно да подпишат съдружно съглашение , в което разпределението да е съразмерно - съгласно тежестта на партиите.

" Трябва да си сложат подписите, да сложат стратегия за цялостен мандат, хората да я видят. Според мен, когато има коалиция, би трябвало съразмерно, по тежестта на партиите да се направи такова съдружно съглашение. Няма по какъв начин някой с доста малко да желае всичко ", сподели Пеевски.
РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МИНИСТЕРСКИТЕ КРЕСЛА


В прав текст водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че желае 50 на 50 във всички министерства.

" Хайде да разделим, както са написали в меморандума, ние ще го продължим, само че ще бъдат и министерствата 50/50, в случай че те имат защитата - ок, ние Министерство на вътрешните работи, в случай че те имат - енергетика - ние стопанска система, или в случай че имат финанси- ние най-малко в тези организации които се сплотяват 50/50. В регионалните шефове - 50/50 са го написали. Ще го продължим този диалог ".

От своя страна Кирил Петков отвърна, че въпросът за министрите е вторичен.

" Нека не си играем на спектакъл и не отклоняваме вниманието от значимите въпроси. Трябва да реформираме регулаторите, въпросът за министрите е вторичен ", съобщи Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ.

Той добави, че " когато на един министър му се дадат две функции, и тези две функции се водят като двама министри, това е леко непочтено ".

В тематиката за разпределението на министерски постове се включи и Асен Василев, който сподели, че преди всичко са договарянията за регулатори и след това ще се водят такива за министри.

" Нека първо да забележим документа, който господин Борисов и ГЕРБ ще произведат, с цел да можем да разясняваме в елементи. За мен е доста значимо, фокусът, който ние бяхме сложили като фокус, да се резервира, а това е регулаторите да стартират да работят като регулатори. Една от аргументите за всички тези кавги, които виждаме, нотариуси, джуджета, всички проблеми които виждаме апропо и в енергетиката в огромна степен са свързани с това, че регулаторите не си правят работата. Коалиция ще има когато страната има самостоятелен съд, самостоятелни регулатори и самостоятелна прокуратура ", разяснява Василев.
РЕГУЛАТОРИТЕ


Кирил Петков дефинира като неприемливо ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат болшинство в регулаторите.

" Няма по какъв начин да допуснем да има в останалите договаряния някаква опция ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат болшинство и в регулаторите, и в службите, няма по какъв начин ", добави Кирил Петков.

Делян Пеевски опонира като прикани за прекъсване на спекулациите за споменаване на хора на Движение за права и свободи в регулаторите. Изказването му беше предизвикано от оповестеното в общественото пространство от Кирил Петков, " че ГЕРБ, Движение за права и свободи и президентът " владеят посредством свои фрагменти регулаторите " и другите контролни органи, в това число и Висш съдебен съвет ".

" Спрете спекулациите за хора на Движение за права и свободи в регулаторите! Публикуваме цялостния лист на излъчените от Движение за права и свободи и подкрепени от Народно събрание. Очаквам опрощение от Кирил Петков! ", сподели Пеевски.

Вчера Борисов съобщи, че " доколкото схваща новите парламентарни избори ще бъдат за регулаторите ".

" Доколкото разбирам новите парламентарни избори ще бъдат за регулаторите, ние няма да работим за парламентарно болшинство и Министерски съвет. Регулаторите се разгръщат значително от това, което Народното събрание и общините вършат ", добави Бойко Борисов.

И Асен Василев се включи по тематиката като сложи изискване във връзка с промяната на регулаторите.

" Продължаваме Промяната " - " Демократична България " са склонни да договарят с ГЕРБ-СДС за съдружно съглашение, само че при положение, че партията одобри изискванията им за промяна на регулаторите ", уточни Василев.

Христо Иванов не подмина тематиката също, като сподели, че щом партиите се схванат за регламента, ще стартират и номинациите.

" След измененията в Конституцията беше заложен стандарт за това, че регулаторите би трябвало да бъдат самостоятелни. В това има прочут абсурд - политическата система би трябвало да излъчи самостоятелни регулатори. Трябва да комбинираме изясненост за политическата отговорност с гаранции за това, че хората, които пращаме там, ще имат високи нравствени и професионални качества ".
РЕФОРМАТА В СЛУЖБИТЕ


фотография: Pixabay

Споразумението-проект на ПП-ДБ планува да се трансформират законите на активността на ДАНС, както и да се промени състава им. Това не срещна поддръжка от страна на Бойко Борисов, който сподели, че ще е " последният, който ще се подпише за това ". Според него службите " работят добре ".

" В момента виждам, че ловят шпиони всеки ден, вършат интервенции, работят прелестно с сътрудниците. Ако желаят да ги сменим, аз ще съм последният, който ще се подпише за това ", сподели той.

Кирил Петков сподели, че " няма по какъв начин да допуснем да има в останалите договаряния някаква опция ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат болшинство и в регулаторите, и в службите, няма по какъв начин ".

И министър председателят Николай Денков се включи по тематиката като загатна потребността от промяна в службите.

" Вместо да се борят с престъпността, проведени групи, с протекцията на политици, са изпълнявали мокри поръчки пред необятно затворените очи на службите, прокуратурата и антикорупционната комисия ", добави Денков.




РАЗВРЪЗКАТА
Предстои финалът на " моноспектаклите на сглобката ". Развръзката е на 8 март, когато ще стане ясно каква ще е политическата орис на сглобката и под каква форма тя ще продължи да действа.

Следва продължение


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР