Напрежението в редиците на Обединените патриоти продължава и днес. Съпредседателят

...
Напрежението в редиците на Обединените патриоти продължава и днес. Съпредседателят
Коментари Харесай

Напрежение в Обединените патриоти: Сидеров се закани да съди Валери Симеонов

Напрежението в редиците на Обединените патриоти продължава и през днешния ден. Съпредседателят на Оперативна програма Волен Сидеров изненадващо отиде на съвещанието на Министерския съвет и заплаши, че Валери Симеонов може и да бъде заменен като вицепремиер. По думите на Сидеров, измененията в Закона за приватизацията, които станаха мотив за недоразумение в обединението, не са лобистки и са оттеглени преждевременно и настоя Симеонов да се извини за думите си, че ръководещите целят да спасят Кирил Домусчиев. Премиерът Бойко Борисов увери при започване на държавното съвещание, че ръководещите не са имали желание да лобират за частни компании при внасянето на поправките в Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

Минути преди 10 ч. ръководителят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров влезе на съвещанието на Министерския съвет. След като с Валери Симеонов единствено си кимнаха, Сидеров изиска пояснение под чие разпореждане и по каква процедура Валери Симеонов обикаля Черноморието на инспекции. Сидеров упорства за отдръпване на Закона за шума и предизвести съдружния си сътрудник, че със своите дейности убива бизнеса и не извършва заложеното в програмата на Патриотите.
Волен Сидеров, ръководител на ПГ на Обединените патриоти, АТАКА: Аз го изпратих в изпълнителната власт, с цел да работи за стандарта, за пенсиите - това беше наша съществена тематика, а не да се разхожда с шумомер в ръка. Това не е работа на един вицепремиер. Извинявайте, вицепремиер да изяснява, че двете съществени парламентарни групи, които го поддържат, които са го избрали, са лобисти, че негови сътрудници от Оперативна програма са лобисти, че министър председателят е лобист, тъй като бил подвластен от Домусчиеви - подобен вицепремиер какво прави в това държавно управление?
Сидеров счита, че предлаганият Закон за шума е полицейщина и болшевишка процедура, защото полицията ще може да затваря заведения. Според него, Валери Симеонов може и да бъде заменен като вицепремиер поради дейностите си.

Волен Сидеров, ръководител на ПГ на Обединените патриоти, АТАКА: Ще се откри кой да извършва виновна и както би трябвало тази функционалност, тя е координираща функционалност, тя не е шерифска, тя не е някаква силова, тя не е разпределяне на плесници и на вървене със свита служители на реда, с цел да затваряш заведения, това е координационна функционалност.
Сидеров упрекна вицепремиера, че работи срещу личното си държавно управление и страната и че внушенията, които Симеонов насочва за лобистки ползи при приемането на закони, са машинация.
Волен Сидеров, ръководител на ПГ на Обединените патриоти, АТАКА: Цялата тази нездрава сила, която беше вложена от страна на вицепремиера, за мен приказва за някакви може би скрити ползи, само че всичко ще излезе нескрито.  © Цветомир Петров / Българска телеграфна агенция
В началото на държавното съвещание министър председателят Бойко Борисов също разяснява думите на Валери Симеонов, че измененията в Закона за приватизацията целяли да спасят " редови войник Киро ", т.е. предприемача Кирил Домусчиев припомняйки, че през 2017 година тъкмо това държавно управление е превело 2,4 милиона лв. на Министерството на стопанската система, с цел да оспори пред Върховен касационен съд арбитражно решение в интерес на KG Maritime Shipping - компанията-собственост на Домусчиев, приватизирала Параходство " Български морски флот ".
Бойко Борисов, министър-председател: Просто единствено на Вашето внимание да го кажа, тъй че в случай че в миналото сме желали редови войник Киро или редови войник Райън или който да е да пазим, нямало е да заведем тези каузи.
В последна сметка съпредседателят на Оперативна програма Волен Сидеров съобщи, че чака опрощение от Валери Симеонов поради думите му, че АТАКА са съвносители на лобистки промени в Закона за приватизацията. Извинението да бъде в най-кратък период и обществено - настоя Волен Сидеров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР