Напрежението в английския град Дувър ескалира след протест. Там бяха

...
Напрежението в английския град Дувър ескалира след протест. Там бяха
Коментари Харесай

Българи протестират в английски град, все още не ги пускат във Франция

Напрежението в британския град Дувър ескалира след митинг. Там бяха блокирани стотици хора. Сред тях доста българи, в това число осем бебета. Всички те останаха там още в неделя вечерта, откакто границите бяха затворени поради мутиралия COVID-19, предава Флагман.

Така от неделя, те не могат да стигнат до континентална Европа и да се приберат у нас. Тази нощ се очакваше далите негативни резултати за ковид да съумеят да се качат на фериботи. Българските консулски служби на Острова обаче нямат информация дали това се е случило.

„ Последната информация, която имам, е от среднощ локално време. Към тогава още никой не беше минал на френска територия”, изясни завеждащият консулската работа в Лондон Николай Ванчев.

Той изясни, че късно през миналата нощ е получил копие от френските служби на заповедта за анулиране на възбраната за прекосяване. Това става при съществуване на документ за негативен тест за ковид.

„ Лаборатории за тестване има в град Дувър и в прилежащия град. Хората и към вчерашния ден нямаха ограничавания да се предвижват, по този начин или другояче бяха нарушили всички разпореждания за напредване във Англия. Съществените упования са, поради огромното количество от пасажери от разнообразни националности, че английската страна би трябвало да провежда това всеобщо тестване”, изясни Ванчев.

„ Срещнах се с група българи. С тях имаше 8-месечно бебе, което изглеждаше добре. Те са в центъра на града. Наоколо има мол и голям брой заведения. Няма никакъв проблем против възнаграждение да си купят вода и храна. Предполагам, че родителите и бебето са спали в колата си “, сподели още той.

Шофьорът на тежкотоварен камион Валентин Иванов пък посочи пред бТВ, че на летището край град Манстън са блокирани над 6000 камиона. Сред водачите има българи, холандци, италианци и други.

„ Изчакваме решението дали ще се вършат бързи проби, с които ще можем да тръгнем към Франция “, добави Иванов.

„ 48 часа изчакваме, с цел да забележим какво ще се случи. Надявам се да има развиване и да преминем през Ламанша “, съобщи той.

Шофьорът показа, че са се свързали с българското посолство в Лондон, откъдето са им споделили какво ще е належащо, с цел да изоставен Острова.

Иванов описа, че изискванията на летището са допустими – раздадена им е вода и храна. Той показа, че е квалифициран да изчака, колкото е належащо и даже да посрещне Бъдни вечер и Коледа в блокадата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР