Напрежението сред лидерите на ЕС спадна, след като разбраха, че

...
Напрежението сред лидерите на ЕС спадна, след като разбраха, че
Коментари Харесай

Журналист: Ердоган е голям тактик, а европейските лидери не го познават добре

Напрежението измежду водачите на Европейски Съюз спадна, откакто схванаха, че Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила няма да им тропа по масата. Те не познават Ердоган, а той е огромен стратег. Виждаме, че и тонът в европейските медии не е чак толкоз приповдигнат.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ журналистът Стефан Солаков, който разяснява срещата на водачите на Европейски Съюз и Турция във Варна. "Тази среща е триумф за варненци, тъй като им запълниха дупките по улиците. Успех е и за Ердоган, който ще се прибере и ще каже, че е постигнал резултати. Успех е и за България като хазаин, въпреки че Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила малко преигра. Той съобщи, че надали не е сложил въпросите за тракийските българи и душевните граници на Ердоган, тъй като някой го е натиснал. Това са европейски проблеми, не са двустранни. Ние не сме ли европейци? Защо ще се слагат въпросите за гръцките граничари и Кипър, а де не се сложи въпроса за тракийските парцели? Като не желаят да решат този проблем в Турция, запечтваме им границата, стопираме им тировете и за една година всичко ще бъде решено ", безапелационен беше журналистът.

"Ердоган е доста добър стратег. Той плаши с бежанците, само че не виждам по какъв начин ще впрегне толкоз доста хора, които не желаят да вървят на никое място. Не виждам проблем в изявлението на Ердоган за духовните граници. Но Бойко Борисов би трябвало да отиде на Босфора и да каже, че нашият Симеон също е бил тук и сме велики. Борисов не би трябвало да приказва като европейски служител, а би трябвало да приказва с тона на Ердоган. Той в никакъв случай няма да втвърди тона си към нас. Ние сме единствената му врата към Европа. Точно това би трябвало да употребява Борисов и да реши проблемите. Пак ще повторя, че в случай че им спрем тировете, за една година всичко ще бъде контрактувано ", повтори Солаков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР