Напрежението по оста Русия-НАТО-Украйна ще бъде обсъдено на днешното правителствено

...
Напрежението по оста Русия-НАТО-Украйна ще бъде обсъдено на днешното правителствено
Коментари Харесай

Кирил Петков: Позицията ни по темата НАТО-Русия защитава изцяло българския интерес

Напрежението по оста Русия-НАТО-Украйна ще бъде разисквано на днешното държавно съвещание , заяви министър председателят Кирил Петков, съобщи "Дарик ".

"Най-важната ни точка през днешния ден ще бъде отчет на министъра на защитата, който ще ни запознае с настоящата конюнктура към напрежението сред НАТО и Русия. Искам да благодаря на военния министър, че в бърз порядък предложи отчет за българската позиция, която пази напълно българския интерес . Той ще показа и част от заключенията, направени на вчерашния Съвет по сигурност ", уточни още Петков при започване на днешното държавно съвещание.

Той разяснява пред министрите и п реговорите с новото държавно управление на районен съд Македония и постигнатото през последната седмица.

" Прогресът е осезателен и той беше реализиран с градивен звук спрямо предходните години. Надявам се, че оттук насетне общата ни работа ще докара до добросъседството, което всички ние имаме вяра, че би трябвало да се случи ", уточни министър председателят.

Той благодари и на министъра на външните работи за организацията на вчерашното събитие. "Вярвам, че това ще е първа крачка от един относително дълъг път, само че с обозрими резултати, които всички ще реализираме ", добави министър-председателят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР