Напрежението на Балканите расте с всяка изминала минута.Предупреждение отправи руския

...
Напрежението на Балканите расте с всяка изминала минута.Предупреждение отправи руския
Коментари Харесай

Премиерът на Сърбия предупреди България, че ще стане страшно, ако си вземем от газа им

Напрежението на Балканите пораства с всяка минала минута.

Предупреждение насочи съветския спътник Сърбия към България, в случай че реши да взима газ от тръбата по Балкански поток, която страната ни построи с 3 милиарда лв..

Припомняме, че количествата по нея са 10 пъти над потреблението на България за цяла година. Няма обаче уговорка да можем да употребяваме от съветския газ, който пренасяме към Сърбия и Унгария.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич съобщи, че не се тревожи за протичащия през България по Балкански поток съветски газ и добави, че самото споменаване на опцията да се вземе от сръбския газ, протичащ по преноса, " не е на място ", съобщи Танюг, цитира Българска телеграфна агенция.

" Макар в днешно време да е допустимо всичко, не се безпокоя за доставката на газа по Балкански поток през България в Сърбия. Това би било казус с такива мащаби, каквито в никакъв случай до момента не са виждани. Това би означавало, че не съществуват никакви контракти, договорни отговорности, господство на закона, а Див Запад ", акцентира Бърнабич пред публицисти на икономическия конгрес Яхорина.

Тя уточни, че взимането на газ от преноса би означавало, че може да бъдат взети и артикули от камион, в случай че на някой това му харесва.

Това просто е невероятно, посочи тя.

" Самите приказки за това и самото изречение на българския министър председател - няма да вършим това, просто не е на място. Никой не може и да си намерения да го направи, а не да каже " задоволително положителни сме да не го вършим ", сподели Бърнабич.

Ако някой вземе от транзитирания газ, това би довело до такава степен, че към този момент няма никаква сигурност за никого в Европа и по света, продължи тя.

Премиерът сподели, че Сърбия е вложила над милиард евро в газопровода.

" При това сме платили газа, той е наш, имаме контракт с Русия за доставяне с газ. Случило се е той да минава през България, те да имат проблеми, само че българските проблеми не са наши проблеми ", уточни Бърнабич.

Тя изрази вяра, че Полша и България ще съумеят да се договорят за доставката на газ, добавя Българска телеграфна агенция.

" Интересува ме по какъв начин живеят хората в Сърбия, а всяко разтърсване в Европейски Съюз би имало отрицателни последствия за стопанската система на Сърбия. Колкото по-мирно и устойчиво е всичко, толкоз по-добре за нас ", сподели в умозаключение Бърнабич.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР