Напрежението между Русия и САЩ продължи и тази есен. Шпионските

...
Напрежението между Русия и САЩ продължи и тази есен. Шпионските
Коментари Харесай

Kaspersky Lab си търси правата в съда

Напрежението сред Русия и Съединени американски щати продължи и тази есен. Шпионските игри с противен лъх от времето на Студената война продължиха и през октомври, когато Вашингтон упрекна Kaspersky Lab за близко съдействие със специфичните служби в Москва и Кремъл и виновни за кражбата на конфиденциални данни чрез антивирусната стратегия. В противоречащи си изказвания, както от американска, по този начин и от съветска страна, стана ясно, че американски разузнавач си е взел „ работа в къщи “ (което прозвуча като пропуск в сигурността на службите – изнасянето на класифицирана информация), сред които и файлове, свързани с кибероръжие. То е било засечено от конфигурираната на системата на въпросния чиновник стратегия на съветската компания, след което данните са били качени към сървър на Kaspersky, само че не, с цел да предадат данните на съветските шпиони, а тъй като просто по този начин действат стратегиите на Kaspersky, споделиха в обширен материал от съветската компания по-рано тази есен. Това е общо взето късата версия на случая, а какъв брой истина има в нея и коя страна е правата, евентуално няма да стане ясно. Вашингтон обаче взе съответни ограничения против Kaspersky, забранявайки инсталирането на стратегиите на федерални системи. Това, несъмнено не се хареса на съветската компания и в този момент тя взема съответни ограничения, завеждайки дело в американски съд в окръг Колумбия, Вашингтон.

Според изпълнителния шеф на съветската компания Евгений Касперски, Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати нарушава правата на компанията и конституционното ѝ право на отбрана. Според него, американските управляващи са нанесли вреди на репутацията и облагите на Kaspersky, което и е причина за заведеното дело.

„ Компанията не подхваща тези дейности с лека ръка, само че упорства, че Министерството на вътрешната сигурност не разреши на Kaspersky Lab да се отбрани и разчита в обвиняванията си главно на субективни, нетехнически обществени източници (цялата история потегли след обява в американско издание, позоваващо се на „ анонимни източници “ – б.а.), като непроверени и постоянно анонимни репортажи на медии и клюки, с цел да издаде и завърши директивата (с която се не разрешава потреблението на артикули на съветската компания във федерални учреждения). Министерството на вътрешната сигурност накърни репутацията и комерсиалните интервенции на Kaspersky Lab без да показа доказателство и без компанията да е направила нещо нелегално. Следователно, в полза на Kaspersky е да се отбрани по случая “, се чете в писмото.

В писмото се загатва нежеланието на американските управляващи да споделят с компанията, без значение от това, че по-рано Kaspersky обявиха предпочитание да дават цялостен достъп до изходния код на стратегиите си и инфраструктурата си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР