Напрежение заради твърдението на председателя на Синдиката на българските учители

...
Напрежение заради твърдението на председателя на Синдиката на българските учители
Коментари Харесай

Спор между БСП и МОН за изучаването на българския език в училище

Напрежение поради изказванието на ръководителя на Синдиката на българските учители Янка Такева, че в Министерството на образованието и науката обмислят българският да се учи като непознат език от децата, за които той не е майчин. Това провокира неприсъствен спор сред Българска социалистическа партия и Просветното министерство.

В позиция водачът на левицата Корнелия Нинова написа, че сглобката, наречена държавно управление, ни обезбългарява брутално. И добавя, че в Министерството на образованието разискват българският език да се учи като непознат език, когато не ти е майчин. Нинова напомня, че в Конституцията написа, че българският език е формален.



От Министерството на образованието и науката споделят, че се отнасят с схващане към наближаващата предизборна акция, само че приканват политиците да не спекулират с сходни тематики и да не заблуждават обществото.

От просветното министерство още един път изрично акцентират, че разширение на дефинирането на българския език като непознат в просветителната система е немислимо. Под никаква форма и в никакъв миг разискване за преподаването на български език като непознат или преподаването му посредством различен език, не е стояло на дневен ред.

Вижте цялата позиция на Министерството на образованието и науката.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР