Напрежение възникна в пленарната зала на парламента, след като не

...
Напрежение възникна в пленарната зала на парламента, след като не
Коментари Харесай

Тошко Йорданов нарече БСП болонки! Причината

Напрежение породи в пленарната зала на Народното събрание, откакто не беше признато измененията в Закона за персоналната помощ, препоръчани от " ИТН " (ИТН), да се включат като първа точка за четвъртък в програмата на Народното събрание. Отказът провокира замяна на реплики сред Има Такъв Народ и " Българска социалистическа партия за България ".

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов даде отмора за усмиряване на пристрастеностите, а след обновяване на съвещанието наложи наказване " неодобрение " на ръководителя на парламентарната група (ПГ) на Има Такъв Народ Тошко Йорданов за негово изявление, което освен съдържа обиди към сътрудници, само че е довело и до вълнения в залата. От Българска социалистическа партия желаеха по-тежко наказване - " премахване от съвещанието ".

Преди това ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ разяснява, че от Българска социалистическа партия са желали да има подобен Закон за персоналната помощ, а в този момент, когато го оферират, " работейки болонки на " Продължаваме Промяната " (ПП), джафкат в противоположна посока ".

Иван Ченчев ( " Българска социалистическа партия за България " ) възрази против отправените от Йорданов лични квалификации и изиска ръководителят на Народното събрание да овладее залата. Той попита, откакто Тошко Йорданов като ръководител на ПГ на Има Такъв Народ е проводникът на решенията на техния водач, какъв е - дясна ръка, лява ръка или кой тъкмо орган на техния водач. 

Тошко Йорданов отговори, че на Ченчев може да не му харесва неговия език, само че приказва истината. Може да е малко по-директно, само че приказвам истината, тъй като лицемерието в този парламент е издигнато на неповторимо равнище, сподели Йорданов и даде за образец Българска социалистическа партия за Закона за персоналната помощ, при който " едно се приказва, друго се прави ". Йорданов означи, че водачите на Политическа партия " се скъсват да звънят на хората от нашата парламентарна група, да се обаждат на роднините им, да им оферират постове ". " Свиленски кой тъкмо орган от тялото на Корнелия Нинова е ", попита в отговор той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР