Напрежение в Комплекса за социални услуги „Свети Георги" в Пловдив.

...
Напрежение в Комплекса за социални услуги „Свети Георги" в Пловдив.
Коментари Харесай

Напрежение в комплекс за социални услуги заради прехвърлянето му на частна фирма

Напрежение в Комплекса за обществени услуги „ Свети Георги " в Пловдив. Причина за това стана желанието на общината да трансферира дейностите му на частна компания, определена с конкурс, за пет години. Пловдивският общински съвет обаче отсрочи разглеждането на това предложение за последваща сесия поради протестна подписка, направена от чиновниците.

В комплекса за обществени услуги „ Свети Георги " работят 116 души. От първи февруари те би трябвало да бъдат назначени в частната компания. Част от тях обаче считат, че това ще ги ощети и се събраха пред постройката на общинския съвет.

"Няма да имаме право на обществените придобивки, които в течение на годините ние сме извоювали. Ние имаме групов трудов контракт за период от две години, считано от 1 април 2021 година ", сподели пред Българска национална телевизия Иванка Петкова, действен счетоводител в КСУ „ Свети Георги ".

Напрежението измежду чиновниците стана причина общинските съветници да отсрочат предлагането за последващо съвещание.

"Услугата се дава от 2010 година от община Пловдив, за какво тъкмо в този момент породи потребността да се сменя възложителя на тази услуга, за какво възлагането на услугата и провеждането на състезанието е преди общински съвет да гласоподава това решение? ", сподели Веселка Христамян, общински консултант от „ Демократична България ".

"Нека да се срещнем детайлно, с цел да забележим гледните точки на двете страни и да не допуснем някоя неточност ", съобщи от своя страна Йордан Илиев, общински консултант от ГЕРБ.

От общината обясниха, че в цялата страна е процедура обществени услуги да се разпореждат на външни реализатори. Подчертаха, че закриването им може да стане единствено с решение на организация „ Социално подкрепяне " по предложение на кмета, признато от общинския съвет.

"Ние не закриваме никаква услуга, нищо не се закрива, закрива се вторичен разпоредник с бюджетни средства, защото е извървявана процедурата по обществено оповестен конкурс, има спечелил състезанието участник и разпореждаме тази услуга за 5 години на него, както имаме още 12 или 13 услуги, предоставени на външни снабдители от общо 60 ", сподели Георги Титюков, заместник-кмет на община Пловдив.

Управителят на компанията съобщи пред Българска национална телевизия, че ще резервира колектива и възнагражданията им няма да бъдат понижени.

"Не съм тук да закривам или да редуцирам, аз съм тук да надграждам и да развъртвам. Никой няма да махна от хората, които са директно работещи с потребителите, които си имат построените връзки с потребителите. Така че не би трябвало да имат терзания, със всеки от сътрудниците беседвам и си давам моята дума гледайки го в очите ", увери шефът Иван Иванов.

Няма да има смяна и в броя на хората със специфични потребности, за които се грижат в обществения комплекс. Това може да реши още веднъж единствено организация „ Социално подкрепяне ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР