Напрежение в Галиче след жестокото убийство на 18-годишно момиче. Местните

...
Напрежение в Галиче след жестокото убийство на 18-годишно момиче. Местните
Коментари Харесай

След жестокото убийство: Напрежение в Галиче

Напрежение в Галиче след жестокото ликвидиране на 18-годишно момиче. Местните поданици се събраха на митинг с искане за смяна в закона и доживотна присъда за Аксел, който призна, че е умъртвил Андреа.

„ Хората са съпричастни  с болката ми. Детето ми беше убито по най-бруталния метод. Ако нямах друго дете, нямаше да желая да пребивавам. Трябваше да работя в чужбина, с цел да ги устоявам. Държавата гони хората. Тук няма сигурност ”, сподели в ефира на „ Здравей, България ” бащата на убитото дете. Той добави, че всеки ден се е чувал с детето си по телефона. „ Андреа не е имала никакви връзки с Аксел. Всички го знаят какъв е. Той е душевен недобре ”, сподели още бащата на Андреа. По думите му момичето е имало другар, който също е в тежко положение след случилото се.

Аксел е престъпно проявен. Преди година той пребил грубо гражданин на Галиче с камъни.  

„ Битият е с леки душевен отклонения, само че е безопасен. Обадих се на кмета. Полицията незабавно пристигна и го водиха. Имам 4 внучки и се опасявам какво може да стане, в случай че излезе на независимост ”, сподели Веселин.

Според локалните цялото семейство на Аксел е рисково. „ Баща му е същият. Насилвал е майка му. След 10 години килърът на Андреа ще излезе на независимост, ще сътвори семейство и ще го възпита по същия метод. Ще има още почернени фамилии ”, споделиха жителите на Галиче. В селото се приказва, че по-малкият брат на Аксел му е оказал помощ да прикрие закононарушението.

Темата с тежките закононарушения, осъществени от деца, разяснява и общественият антрополог Харалан Александров.

„ Това дете да убие дете е допустимо, когато няма образование, развъждане. Няма ги родителите, няма го положителният образец. Обикновено такива хора още като деца бият животни, атакуват съучениците си. Тоест, от ранна детска възраст може да разберем дали детето има сходни пристрастености ”, съобщи Александров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР