Напрежение тлее в БСП заради SMS-ите на червени депутати, които

...
Напрежение тлее в БСП заради SMS-ите на червени депутати, които
Коментари Харесай

Напрежение в БСП заради SMS-ите на Борисов

Напрежение тлее в Българска социалистическа партия поради SMS-ите на червени депутати, които Бойко Борисов е препратил до Корнелия Нинова.

Както " 24 часа " първи разкри, министър председателят е препратил на соцлидерката известия от нейни хора, с които те насочат към него молби по един или различен мотив. Нинова вбесена разкрила това пред депутатите си на съвещание на групата преди седмица.

Кои са имената, скочили още тогава депутати. Нинова обаче оставила въпросите им без отговор. Оттогава в групата има напрежение, всички се питат кои са тези, които си пишат с премиера, разкри социалист. Опозиционерите на соцлидерката даже обмисляли да слагат още веднъж въпроса за съвещанието на групата този вторник, само че заради партийни задължения лидерката не била на него. Водели го заместниците й в групата Георги Свиленски и Крум Зарков, по тази причина тематиката не била повдигната.

Когато си споделил " А ", би трябвало да кажеш и " Б ", по този начин е правилно, ядосваше се и през вчерашния ден народен представител. Защо крие имената, по този начин желае да държи хората в шах и да дава опция за изнудването им, разяснява негов сътрудник. Вътрешната съпротива се кани да не остави тематиката да отшуми и да слага още веднъж въпроса пред Нинова.

Соцдепутати ветерани обаче подсетиха, че тактиката на Борисов да всява раздори вътре в Българска социалистическа партия с сходни кавги не е от през вчерашния ден. Премиерът разказвал и обществено, когато при него отидат червени депутати, а и препращал SMS-и от тях и на Сергей Станишев като водач.

След пленума, на който е станало скандал поради " Дума " и новия и.д. основен редактор на вестника Йордан Мичев, в този момент депутати обмислят да продължат тематиката като съберат подписка. На съвещанието в събота тематиката е била сложена от Георги Пирински и Велислава Дърева, които поискали да има критерии за избор на основен редактор на партийния орган и се противопоставили на заобикалянето на устава, съгласно който името би трябвало да бъде гласувано от Националния съвет. Именно по тази причина Мичев е назначен като и.д., както в действителност бяха и предшествениците му на поста Таня Джаджева и Юрий Борисов, назначени от Михаил Миков и Сергей Станишев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР