Напрежение сред трупата на Музикалния театър. Причината - изборът на

...
Напрежение сред трупата на Музикалния театър. Причината - изборът на
Коментари Харесай

Културни трусове: Напрежение в Музикалния театър заради избора на нов директор

Напрежение измежду трупата на Музикалния спектакъл. Причината - изборът на нов шеф. Министерството на културата публично оповести през днешния ден, че Еделина Кънева застава отпред на оперетата , а досегашната директорка Марияна Арсенова не е класирана, заяви

В подписка две трети от артистите застават зад Арсенов а и желаят министъра на културата да анулира резултатите от състезанието.
 Музикален спектакъл БГНЕС
Близо 200 души от музикалния спектакъл са се подписали в поддръжка на Марияна Арсенова. Твърдят, че има пропуски и нарушавания при провеждането на състезанието, че в последните 7 години досегашната директорка е постигнала финансова непоклатимост, а салоните на театъра са цялостни.

" Публиката се върна в нашия спектакъл. Репертоарната политика се разви , сложиха се доста нови заглавия, които доведоха до изключителни проходи ", съобщи Явор Радованов.

Калина Ангелова, която работи в оперетата близо 40 години, разяснява: " Творческата конюнктура в театъра е просто прелестна, с съществуването на външни режисьори успяхме да създадем доста мощни заглавия, които не престават да ни носят доста аудитория и доста доходи. Няма метод по какъв начин по този начин да захвърляме нещо, което работи ".

" Имаме подозрения за нагласен и непрогледен конкурс , това доста ни безпокои. Седем години този спектакъл се изправя на крайници след опити на предходното му управление. Убеден съм в морала на министъра, само че той знае доста добре какво значи морал в правенето на изкуство и просвета ", означи Румен Бояджиев-син.

Миналата седмица стана ясно, че има напрежение сред основния режисьор на трупата на Народния спектакъл Александър Морфов и пиара Велислава Кръстева. Преди дни писателят Захари Карабашлиев съобщи в обществените мрежи, че е подал оставка от поста основен драматург на Народния спектакъл.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР