Напрежение между бившия премиер на България Бойко Борисов и настоящия

...
Напрежение между бившия премиер на България Бойко Борисов и настоящия
Коментари Харесай

Рашков показа документи срещу Бойко Борисов за оказване на натиск на свидетел по дело

Напрежение сред някогашния министър председател на България Бойко Борисов и сегашния министър на вътрешните работи. В изявление за журналиста Сашо Диков по телевизия " Евроком ", Рашков сподели документи, удостоверяващи, че някогашният министър-председател е оказвал напън на очевидец по дело. Целта била да избави собствен министър от влизане в пандиза , разгласи Рашков, оповестява Bulgaria ON AIR.
Преди седмица пред Сашо Диков, служебният министър Бойко Рашков описа за случай с човек, получил директна опасност от някогашния премиер  Бойко Борисов . Седем дни покъсно Рашков сподели документи и описа по какъв начин казусът е бил потулен. Но не посочи дали би се заел с дейности по обновяване на следствието.
 Бившият шеф на Вътрешна сигурност се оплака от невиждан напън Бившият шеф на Вътрешна сигурност се оплака от " невиждан напън "
Оказван ми е невиждан напън (и терор) да бъдат арестувани чиновници на Министерство на вътрешните работи, за които нямаме никакви доказателства. Става въпрос з...
" На базата на тази опасност, той е заставен да се яви още веднъж пред съда, и да съобщи, че не поддържа показанията, които е дал преди този момент. Показанията, методът, по който този човек се показва, са знак за това, че той е обезпокоен. Самите показания са доста комплицирани, някъде даже не се знае какво желае да каже ", разяснява Рашков.
Той сподели и досъдебно произвеждане с данни за още закононарушения. " Има информация за осъществено закононарушение на един от министрите на Борисов. На процедура министър-председателят се е застъпил за този министър. За да не отиде на съд, е принуждавал този човек да отдръпна своите показания, въз основа на които, в случай че те бяха останали – този министър щеше да влезе в пандиза, тъй като става въпрос за 200 000 лв. към оня миг. Хората са се страхували от Борисов, даже тези, които са разследвали ", добави вътрешният министърът. И съобщи, че няма да изпрати този сигнал до прокуратурата. Призова ги да се самосезират, защото не вярвал в управлението на държавното обвиняване. Засега от ГЕРБ не разясняват показаните от Рашков документи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР