Напрежение между Асен Василев и ДПС предизвика бъдещ законопроект за

...
Напрежение между Асен Василев и ДПС предизвика бъдещ законопроект за
Коментари Харесай

Василев и ДПС в схватка за „Магнитски“

Напрежение сред Асен Василев и Движение за права и свободи провокира предстоящ законопроект за наказания против българи, наложени от други страни. Дори депутатите излязоха в отмора по този мотив.
Спорът стартира откакто Асен Василев отговори на въпрос по време на блиц-контрола във връзка със глобите по "Магнитски " и съобщи, че държавното управление счита да предложи законопроект, който да не е единствено съответно за "Магнитски ", а за външни наказания, чието използване би довело до разтърсвания на стопанската система.
"Очаквам може би в границите на седмици да влезе законопроектът тук, чакам много дейни диспути ", сподели Асен Василев.
В процедура по метода на водене Мустафа Карадайъ разяснява тематиката със глобите по "Магнитски ". "Призовавам ви да не допускате от тази естрада да се насочат апели за нарушаването на Конституцията и законите на страната. Това го чухме доскоро от заместител министър-председателя Асен Василев. В предходното Народно заседание бях задал въпрос на какво съображение е взето решение - по този начин нареченото решение на основата, на което се сътвориха едни черни описи, които през днешния ден съдът ги афишира като противозаконни. Обаче заместител министър-председателя тук от тази естрада съобщи без да прави усещане в нарушаване на Конституцията, че законите не са се спазвали, имало е някаква целенасоченост. Разбирам, че има нов морал, нова правдивост и те не се основават на Конституцията и законите на страната ", сподели Карадайъ.
От своя страна вицепремиерът Василев съобщи, че схваща, че Карадайъ доста го боли, че господин Пеевски е в интернационален лист, комплициран за наказания, за корупция и за това българската страна няма никакво отношение.
"Това, което българската страна трябваше да направи и направи в границите на закона е да защищити българската стопанска система. Решението на Върховен административен съд споделя, че би трябвало да има закон за национално приложение и тъкмо тук беше моя апел към Народното събрание да одобри подобен закон, с цел да резервира българската стопанска система ", сподели още Василев.
Карадайъ акцентира, че лъжата би трябвало да се изобличава когато и да е, изключително когато министър-председател и министър-председател нарушават Конституцията и законите на страната и излизат от тази естрада да лъжат.
"Първо, господин ръководител, да си довърша по метода на водене. Няма интернационален лист. Има една административна глоба по един закон, който работи на територията на Съединени американски щати и както доскоро господин Василев сподели, нямало закон, който да ползват и в този момент вършат проектозакон, с цел да се ползват непознати наказания.
Това ОК, обаче това е удостоверение, че при неналичието на закон вие сте нарушили законите на страната ", сподели още Карадайъ.
Той изиска от името на група 15 минути отмора, с цел да се вземе от деловодството отговора на служебния министър председател Стефан Янев на неговия въпрос, с който беше представен в изявлението му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР