Напрежение и размяна на реплики на висок глас белязаха заседанието

...
Напрежение и размяна на реплики на висок глас белязаха заседанието
Коментари Харесай

Депутати от РСМ спретнаха скандал с тениските си

Напрежение и замяна на реплики на всеослушание белязаха съвещанието на македонския парламент. Депутати от опозицията се появиха в залата с тениски с лика на Гоце Делчев, оповестява bTV.

Народните избраници не позволяват да продължи работата на законодателния орган, тъй като желаят да бъде разисквана и призната резолюция за Гоце Делчев.

Провокацията идва броени дни след честването на 150-годишнината на огромния бунтовник, което се състоя в България и в Северна Македония. То не мина без вандализъм - бяха откъснати трикольорите от венците, положени от българската делегация в Скопие.

В същото време се разбра, че представителите на министерствата на външните работи на Северна Македония и България ще се срещнат на 10 и 11 февруари, с цел да обсъдят нерешените политически въпроси сред двете страни. Това заяви през днешния ден министър председателят Димитър Ковачевски.

" Ако бъде реализиран прогрес, допустим и за двете страни въз основата на европейските полезности и почитание към двете страни, както към страните, по този начин и към жителите, тогава министерството на външните работи ще заяви по същия метод, както когато министърът на външните работи имаше няколкочасово изказване в комисията по външните работи, където изложи главните положения на диалозите, които се водят ", сподели министър председателят Ковачевски след посещаване във компанията " Текстил Сълушън ", отговаряйки на журналистически въпрос дали има нови моменти, свързани с политическите срещи с България.

Той засегна и вчерашния телефонен диалог с новия си български сътрудник Кирил Петков, който се интересувал от два случая, които са станали - с изпокъсаните венци на гроба на Гоце Делчев, както и за счупеното стъкло на българския културен център в Битоля.

Ковачевски уведомил Петков, че Министерство на вътрешните работи организира според откритите процедури всички следствени дейности по първия случай, а до втория случай се е стигнало по персонални аргументи.

Свързани вести Вандали потрошиха прозорците на Българския културен център в Битоля
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР