Напредъкът в медицината създава интелигентни разработки, които увеличават успеха на

...
Напредъкът в медицината създава интелигентни разработки, които увеличават успеха на
Коментари Харесай

Интелигентно лечение на рак

Напредъкът в медицината основава интелигентни разработки, които усилват триумфа на диагностиката и лекуването на рака. Започват да получават значение все по-персонализирани и целенасочени лечения по отношение на генетиката на раковите кафези, вместо обичайните подходи към заболелия орган.
 Златно отличие за грижа  Микропроцедура против рак на черния дроб
Интелигентни биопсии

Напредъкът в биопсията води до прецизна диагностика и комфорт за пациента. Например, с методът MR-Trus Fusion по едно и също време се откриват раковите огнища в простатата и се взема биопсия. Друга умна биопсия е CTC метода. С кръвен тест молекулната конструкция на тумора може да бъде открита по циркулиращите в кръвта ракови кафези, и в доста ранен етап може да бъде приложено лекуване.

Таргетни лечения
Вече се употребяват таргетни лечения, които заглушават генетичната разновидност, причиняваща заболявания. Проф. доктор Неждет Юскент, шеф на отделението по здравна онкология и координатор по онкологични науки в Анадолу Медицински Център, показва първия образец за таргетно медикаментозно лекуване на хронична миелоидна левкемия, което измества нуждата от трансплантация на костен мозък.

Друг образец е създаването на таргетна терапия за разновидност на ALK, което е дейно при недребноклетъчен рак на белия дроб и дава извънредно сполучливи резултати даже при пациенти с рак на IV стадий. Освен това, за разлика от химиотерапията, тези лекарства могат да заобикалят мозъчния филтър и да унищожат метастазите в мозъка, без да го увредят.

Доц. Д-р Емануел Антонаракис, експерт по здравна онкология към Университета Джон Хопкинс, добавя: Учените изследват по какъв начин се образува рака и резултатите им се внедряват в таргетните лечения. Например, намерено е, че има доста разнообразни междинни стъпки сред сигналите, които командват деленето и размножаване на раковата клетка. С това изобретение, медицинският свят към този момент е почнал да създава лекувания, които могат да спрат развиването на рака.

Революционни стъпки в радиотерапията
Ролята на радиационната онкология при лекуването на рак също претърпя революционно развиване, споделя проф. доктор Хале Башак Чаглар, шеф на отделението по радиационна онкология в Анадолу Медицински Център. Радиохирургията е в положение да унищожи целево израстък в точно дефинирани граници, с доста мощна радиация, за доста малко време, без да поврежда здравите тъкани. Радиотерапията, която се използваше за понижаване на недоволствата на онкоболните, през днешния ден играе изцяло лечебна роля в най-малко 70% от всички процеси при съвсем всички диагностицирани с рак пациенти.

С новите устройства в радиационната онкология можем да забележим дребни клетъчни области в органите, да изчислим моментното изместване на тумора при дишане и да насочим радиационния лъч в най-точната точка. Такива интелигентни апарати Discovery RT за обмисляне на лекуването и Varian Edge, Cyberknife M6 и Radixact за самото лекуване се употребяват в Анадолу Медицински Център.

Какъв е приносът на интелигентните разработки?
• По-кратко лекуване - времето на лекуването се понижава с способи, фокусиращи се върху природата на тумора
• По-успешно лекуване – лимфом и левкемия могат да бъдат излекувани при 70-80%, от време на време 90% от случаите съгласно типа.
• По-комфортно лекуване - всички тези усъвършенствания покачват качеството на живота на пациентите в процеса на лекуване и след него
• По-дълга преживяемост - при рак на гърдата и рак на дебелото черво преживяемостта съвсем се е утроила през последните 10 години.

Визията на Анадолу Медицински Център да бъде референтен център в онкологията се основава на потреблението на фундаментални нововъведения в диагностиката и лекуването на рак. Не инцидентно през тази година, Центърът бе класиран на второ място в ТОП 10 лечебни заведения в света.

За повече информация за Анадолу Медицински Център: www.anadolumedicalcenter.bg
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР