Направили му забележка да спре да крещи и да проси,

...
Направили му забележка да спре да крещи и да проси,
Коментари Харесай

Бомбаджията от Централна гара в Пловдив псувал униформени, заканил се да събере цялата полиция

Направили му забележка да спре да крещи и да проси, което още повече го ядосало
Преди да подаде подправен сигнал за бомба на Централна гара в Пловдив, бездомникът Любомир Яков псувал патрулиращи чиновници на Министерство на вътрешните работи и се заканил, че ще събере цялата полиция в региона. Делото против 27-годишният мъж ще започва на 1 март.

На 15 ноември м.г. към 18 ч. Яков просил от минувачите в подлеза на Централна гара. Никой обаче не му давал пари, което ядосало младия мъж и той се развикал. В същото време полицейски екип обхождал региона. Те познавали бездомника, тъй като го проверявали доста пъти преди този момент и били наясно с досието му. Любомир Яков има 8 присъди, 3 от които са за подаване на подправени сигнали, а през октомври 2021 година заплаши с ликвидиране Бойко Борисов и Ива Митева.

След като униформените предизвестили бездомника да не проси и да не смущава жителите, той се ядосал още повече и почнал да ги псува. Яков крещял, че ще събере цялата полиция на гарата. Въпреки това чиновниците го пуснали да си върви.

Решен да извърши заканата си, 27-годишният мъж се качил на градски рейс в посока кв. “Кършияка ”. Слязъл на спирка наоколо до жп гара “Филипово ”, намерил махленски телефон и се обадил на телефон 112. Представил се за “Бай Георги ” и съобщил, че е заложил минни гранати в региона, където бил спрян от служителите на реда.

След позвъняването на Яков, чиновници на Министерство на вътрешните работи изтеглиха пасажери и чиновници на гарата и претърсиха подробно периметъра, само че бомба по този начин и не беше открита. Малко по-късно разкрили и арестували “бомбаджията ”.

Пред Районния съд в Пловдив мъжът изясни, че страда от алкохолна взаимозависимост и помоли да бъде освободен, само че магистратите му постановиха най-тежката мярка за неотклонение. Арестът му беше анулиран на втора инстанция, тъй като се оказа, че Любомир Яков имал пробация, която не извършва и е бил изместен непосредствено в пандиза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР