Направихме всичко необходимо. Изведохме четири важни задачи за редовно правителство

...
Направихме всичко необходимо. Изведохме четири важни задачи за редовно правителство
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Трябва да решим политическата криза, за да се решат всички други кризи

„ Направихме всичко належащо. Изведохме четири значими задания за постоянно държавно управление и парламент - такива, каквито ги обсъдихме с Вас при връчването на мандата - приемането на България в Шенген, законите по Плана за възобновяване и резистентност, приемане на бюджет за 2023 година и правосъдна промяна. “

С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към президента по време на връщането на третия мандат.

„ Поканихме всички партии на диалози. От тези, които пристигнаха и от позициите на тези, които не пристигнаха излиза наяве, че не се събра единодушие и болшинство за лъчение на постоянно държавно управление. Поради тази причина връщаме третия мандат “, сподели още водачът на социалистите.
Нинова изясни, че в този случай Конституцията не дефинира съответен период, в който президентът да разпусне Народното събрание, само че съгласно експертите това би трябвало да стане допустимо най-бързо.

„ Този парламент не можа да одобри бюджет за 2023 година, което за нас е най-важното. През него можехме да овладеем инфлацията, да увеличим приходите на хората, най-малко малко да се преборим с неравенствата и бедността. Не съумя да одобри законите по Плана за възобновяване и резистентност, които са значими за бъдещето на България, както и да направи правосъдната промяна. Провалът на третия мандат е общ крах на 48-ото Народното събрание и на президента “, безапелационна е тя.
По думите на Корнелия Нинова ни чака тежка акция, само че левицата е подготвена за нея. „ Ще работим, ще приказваме с хората. От честите ни срещи из цялата страна виждаме отмалялост от избори, незаинтересованост към политическия живот. За нас това е главният конкурент в една политическа акция и съществена цел - да убедим хората, че е значимо да гласоподават. Чрез техния глас ще се реши тяхното бъдеще “, уточни тя.

На финала Нинова съобщи, че след изборите чака друг парламент, както и да бъде формирано държавно управление. „ Твърде доста се задълбочи политическата рецесия, би трябвало да решим първо нея, с цел да пристъпим към решение на обществените въпроси, бедността, неравенствата, икономическите проблеми, енергийните въпроси “, заключи тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР