Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме

...
Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме
Коментари Харесай

Даниел Митов: ГЕРБ няма да върне мандата днес

" Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме желание да водим диалози във връзка с съществени политики и сформиране на кабинет. За страдание, както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден партията " ИТН " отхвърли да води диалози с претекста, че предизборните им задължения не включвали никакъв разговор с партиите на статуквото ".

Това съобщи пред медиите номинираният за министър председател Даниел Митов.

" Ние почитаме тяхното мнение, само че партиите на статуквото са нещо динамично. Зад партиите, които са се утвърдили във времето стоят доста български гласоподаватели и отводът от разговор не е политическо държание, което може да бъде поддържано дълго време. И рискът е да изпаднем в обстановка, в която няма устойчиво ръководство и българските жители няма да е ясно какво могат да чакат в идващите месеци ", сподели още той.

Утре има Изпълнителна комисия на Политическа партия ГЕРБ, на която ще се вземе решение във връзка с мандата. " Днес няма да върнем мандата ", съобщи Митов.

На въпрос биха ли подкрепили различен кабинет, Митов сподели, че досега нямат информация какво вършат другите партии, само че още веднъж загатна, че те водят подмолни диалози. " През цялото време крещяха против задкулисието, а сега задкулисието ги е превзело тях ", сподели Митов.

По-рано в публична позиция партия " ИТН " съобщи, че отхвърля да взе участие в диалози с ГЕРБ-СДС.

" Уважаема г-жо Атанасова, на вашата покана заявяваме, че още преди конституирането на този парламент " ИТН " съобщи ясно, че няма да взе участие в договаряния с партии от статуквото. Партия ГЕРБ е главен знак на статуквото и отхвърляме да участваме в диалози с тях ", се споделя в формален отговор от " ИТН ".



От " Демократична България " към този момент твърдо обявиха, че проектоправителството на най-голямата парламентарна група не може да разчита на техните гласове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР