Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме

...
Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме
Коментари Харесай

Даниел Митов: ГЕРБ днес няма да върне мандата

" Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме желание да беседваме за диалози във връзка с съществени политики и сформиране на кабинет. За страдание, както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден " ИТН " отхвърли да води диалози с претекста, че предизборните им задължения не включват разговор с партиите на статуквото ", съобщи пред медиите номинираният за министър председател Даниел Митов.

Днес няма да върнем мандата, това решение ще вземем на следващия ден, добави още той.

По-рано в публична позиция партия " ИТН " съобщи, че отхвърля да взе участие в диалози с ГЕРБ-СДС.

" Уважаема г-жо Атанасова, на вашата покана заявяваме, че още преди конституирането на този парламент " ИТН " съобщи ясно, че няма да взе участие в договаряния с партии от статуквото. Партия ГЕРБ е главен знак на статуквото и отхвърляме да участваме в диалози с тях ", се споделя в формален отговор от " ИТН ".

Заявката на ГЕРБ-СДС бе да бъдат извършени диалози с " ИТН ". Премиерът в оставка Бойко Борисов съобщи, че, в случай че тя бъде отказана, ще върне мандата, който беше връчен на обединението.



От " Демократична България " към този момент твърдо обявиха, че проектоправителството на най-голямата парламентарна група не може да разчита на техните гласове.

ГЕРБ-СДС пуснаха писмо-покана за диалози с " ИТН " за лъчение на държавно управление. Предложиха им да се срещнат в 12.00 часа в зала " Запад " на Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР