Направихме проучване, което показва, че капацитетът ще се изчерпи между

...
Направихме проучване, което показва, че капацитетът ще се изчерпи между
Коментари Харесай

Терзиев: До края на годината ще паднем под 10% депониран отпадък


" Направихме изследване, което демонстрира, че потенциалът ще се изчерпи сред 20 до 28 месеца, което за този цех, който ГЕРБ споделиха какъв брой добре работел, каква горделивост е за тях, значи следното – оборудване с потенциал 21 години експлоатационен период ще бъде запълнено за към 9 години. Можете да извършите сметката какъв брой тъкмо добре е ръководен целият развой по преработване, транспортиране и горене на RDF. През този интервал са били извозвани стотици хиляди тонове отпадък в Долни Богров ". Това съобщи кметът на Столична община Васил Терзиев на конференция по отношение на работата на Общинското дружество за отнасяне на твърдите битови боклуци на София.

„ От началото на мандата тематиката за боклука участва нонстоп. От една страна ние извадихме обстоятелства, направихме посещаване в завода, разказахме за доста от проблемите, които има. През цялото време биваме упреквани, че обстоятелствата не били такива, че нещата не се правели както би трябвало “, сподели още Терзиев.

Кметът на София разяснява, че с 3 млн. лева ще бъдат съкратени разноските за ръчно сепариране.:„ Ще увеличим броя на хората, които се занимават – от 16 на 40, и все пак ще осъществяваме тези 3 млн., най-малко ще удвоим процентът на отпадъците “, добави той и заяви, че ще бъде усъвършенствано качеството на RDF, който „ беше влажен и заводите не желаеха да го горят “.

По думите му това нещо е решено и както е дадено: „ До края на годината ние ще паднем под 10% депониран боклук. “ Терзиев изясни, че са в развой на стартиране на процедура и подписване на контракти. „ Това, което сме говорили, безшумно и добродушно се случва, с помощта на новото управление на завода. Фактите са, че заводът се оздравява на всекидневна база. Системните проблеми се вземат решение “, безапелационен е той.

Директорът на завода за боклуци инж. Николай Савов сподели от своя страна, че видно от протоколите на самостоятелните лаборатории, които вършат анализите, потвърждават по неоспорим метод, че качеството на RDF сега дава отговор на безусловно всички условия и индикатори, които са декларирани в неговото създаване и условията на клиентите. „ По този метод изпълнихме една част от поетите задължения. Стабилизирана е работата на завода и подобряваме качеството поетапно, като това е стадий, който би трябвало да продължи в рамките до края на пролетта. Отделянето на рециклируемите материали е една доста сериозна част от работата на завода “, съобщи той.

Савов акцентира, че по план е планувано да бъдат отделени до 9,5% от рециклируемите материали. „ До този миг в никакъв случай не са достигали тези проценти. В предните години са правени игри с цифрите – достигали са до 7%, само че действително количествата, които са влизали в завода, демонстрират, че към 3,3% са рециклируемите материали, които са добивани през предните години. А за предходната година – 1,75% “, разгласи той.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР