Направихме една добра подготовка, спокойствие има. Виждам, че има баланс

...
Направихме една добра подготовка, спокойствие има. Виждам, че има баланс
Коментари Харесай

Венци: Дават акъл такива, дето не са си избърсали гащите!

" Направихме една добра подготовка, успокоение има. Виждам, че има баланс в тима на Славия, съвсем във всички линии. Имаме млади и перспективни футболисти, които скоро ще играят като титуляри и ще ни радват. Убеден съм. Спокоен съм, тъй като като виждам какво е ситуацията с другите клубове в " А " група, не виждам някакво съществено противопоставяне - клубове, които да демонстрират някакви мощно изявени качества. Говоря за тези след пето-шесто място. Балансиран тим на Черно море, доста мощен Лудогорец, изявите на другите са по-скоро епизодични - редуват мощни и слаби срещи. Оптимист съм за Славия ", съобщи президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

Босът на " белите " приказва по настоящи тематики от българския футбол и обоснова кандидатурата на Михаил Касабов за президент на Българския футболен съюз, издигната от най-стария софийски клуб.

" Идеята за Боянски ливади във футбола е добра, само че в България има доста войводи и малко бойци - всички желаят да са президенти. А дали стават за тази работа, те самите не са уверени в това. Да си президент не е да седиш и да се пъчиш, да се показваш от време в точния момент. Бъдещият президент не би трябвало да e човек, който ламти за власт, той би трябвало да е прислужник на клубовете. Славия по тази причина реши да издигне кандидатурата на Михаил Касабов. Първо, Мишо е доста години в българския футбол, не е измърсен, няма кой да каже нещо неприятно за него. Преди години Мишо направи по този начин, че да играем с Германия и всяка среща носеше над 1 милион на България от телевизионни права. Връзките му с Германия, с Бекенбауер са известни. Много помощ сме видели от Германския футболен съюз. Мишо не ламти за власт, той желае да помогне с каквото може на българския футбол. Той желае да има ред, което е най-важното - да се знае кой пие и кой заплаща.

Шапка смъквам на щангиста Насар, който не е от български генезис и който донесе такава наслада - самичък се бори, самичък финансира подготовката си. Това момче, в случай че отиде някъде на открито, ще бъде позлатено, вярвайте ми. А той прави нещо за България, като не е етнически българин - би трябвало тези образци постоянно да ги имаме като сигнална лампа в нашето мислене. Нека ръководещите видят, че в България има почтени хора, на които би трябвало да се дава късмет и да се подтикват. Понякога българските спортисти са по-добри дипломати от цялото Външно министерство. Виждате и девойките на Илиана какви триумфи реализират, само че Илиана върви като деятел от врата на врата, с цел да може нейните девойки да имат опция за подготовка. Новият президент на БФС не би трябвало да седи в кабинета да дуе бузи и да се чуди къде да се изфука, а да бъде като деятел.

С Христо Крушарски обсъдихме да предложим тези пари, които в този момент се прибират от бетинг фирмите да се върнат в спорта най-малко 20%. Трябва да има помощ, с цел да може българският футбол да си поеме въздух, с цел да няма повече гастролиращи трупи като Берое, имаше в Пирин, на места, а най-после нищо - тимовете отиват в канала. Говорим за Благоевград, Стара Загора - градове с обичаи. Аз се веселя, че победихме Берое с 3:0, само че този тим може да го бие всеки. Това не би трябвало да се позволява. Хората са стигнали до такава степен, тъй като нямат избор. Идва някакъв сякаш президент, прави си личен бизнес, лична политика, докарва безработни футболисти и ние би трябвало да им ръкопляскаме. Това не е моето схващане за футбол.

Възрастовата граница за президент на БФС отпадна. Едно време Гриша Ганчев имаше крилата фраза за къщичката за пиленца. Има можещи и не можещи. Така е. Американският президент е на 80 и недостатък години. Дайте да забележим - управлявал ли си клуб, школа, треньор бил ли си? Какво?! Това е " Стани, Гоше, с цел да седне Тоше ". Едно време по този начин викаха за мавзолея, в случай че помните: " Стани, Гоше, да легне Тоше ". Петко Бочаров викаше: " Да, но не ". Не става по този начин. От другите претенденти само за Крушарски знам, че е давал пари в клуб, поддържал е терени, стадион, поправки е правил, вложител е. От другите някой нещо да е построил във футбола? Бербатов ме убеждаваше на една среща, че ще докарат спонсори - " Кока Кола ". Абе " Кока Кола " не спонсорира НБА, ще пристигна при теб, тъй като си доста прекрасен. Трябва сами да си извадим каруцата.

Лудогорец има доста мощен тим, доста дълга пейка, само че не е несломим тим. Както ние ги бихме в Разград, само че аз не се подлъгвам, че сме по-силен тим от Лудогорец. Не имам вяра, че резултатът от мача Лудогорец - Черно море ще реши изхода на шампионата, равнищата е дълга. Сигурен съм, че Илиан се е подготвил добре за мача, Гошо Дерменджиев също - той е остаряла лисица, някогашен футболист на Славия.

Мишо постоянно е бил съпротива на Боби, в никакъв случай не е бил послушник, постоянно е изказвал мнението си. Той постоянно се е старал да оказва помощ по някакъв метод на българския футбол. Вече хората да преценяват дали да слушат единствено " бля-бля-бля ", или да гледат кой какво е приключил. В ресторант хапваш и пийваш, най-после идва сервитьорът със сметката. Всеки има глава на раменете си, дано разсъждава самичък.

На българския футбол му би трябвало мотика, виждал ли си мотика? Внимавай да не я настъпиш. Познавам Мишо Касабов от 40 години. Няколко индивида се обединихме, Мишо желае да има поддръжката на повече хора, които да повярват, че той може да направи измененията и да бъде потребен за българския футбол. Той ще подбере екип, който може да работи.

Ще бъдем най-големите критици на Мишо, в случай че той не прави това, което е заречен и за което е повдигнат - да търси способи да се оказва помощ на българския футбол. За кой човек говорех преди ли? За Стилян Шишков, който е човек с големи благоприятни условия в Европа, с престиж е, само че бизнес уговорките му не му разрешават да се кандидатира. Мишо Касабов не е нападателен човек, а човек на консенсуса. Правя му реклама, все едно ще го бракосъчетавам - толкоз е добър. Той няма да злепостави нашия избор. Преди години докара в България Егидиус Браун. Дават ум тези, дето не са си избърсали гащите - Лом и Лондон ", сподели Венцеслав Стефанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР