Направиха тази сглобка и те да си носят отговорността. Но

...
Направиха тази сглобка и те да си носят отговорността. Но
Коментари Харесай

Нинова: Президентът взе две решения – едно грешно и едно закъсняло

Направиха тази сглобка и те да си носят отговорността. Но е реалност, че се сбиха между тях на полето на енергетиката за преразпределение на пари, лобита и въздействие. Ние оставаме безапелационна опция на тази сглобка. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по bTV ръководителят на.

Според нея търсенето на бърза опция на съветския нефт с неруски за рафинерията на „ Лукойл “ е безогледно решение.

„ Единият вид за нефт е от Близкия изток, където сега се води война, а другият са страни като Бразилия и Венецуела, само че там ще ни излезе по-скъпо. Но тях не ги интересуват хората, а това кой ще овладее енергетиката, за това им е цялата битка “, разяснява Нинова.

Лидерът на социалистите добави, че решението на президента Радев да подпише указа за нарастването на съветския газ за Сърбия и Унгария, чиито доставки минават през българска територия, е било неверно.

Президентът взе едно неверно и едно закъсняло решение. Подписа указа за таксата, а трябваше да наложи несъгласие, само че не го направи. Сега е решил да сезира Конституционния съд, сподели Нинова и добави, че поради нарасналата такса участието ни в Шенген ще се отсрочи с още.

По думите ѝ България я чака „ жестока “ инфлация.

В проектобюджета за 2024 година не е заложена отплата за бизнеса, нито обществена стратегия, а това ще докара до по-нисък Брутният вътрешен продукт, както и до икономическа застоялост, предвижда тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР